Gomaje preparate acasa pentru piele aspra, piele grasa si anticelulita

Acestea sunt ideale pentru a va exfolia pielea in mod corect si pentru a trata unele probleme persistente.
Gomaj anticelulitic
1. Se amesteca 2 linguri de miere grunjoasa cu 2 linguri ulei de masline si la final se adauga 3-4 linguri zat de cafea. Se freaca zonele afectate si chiar intreg corpul cu acest gomaj. Clatiti cu apa calduta, dupa care se maseaza zonele afectate cu un amestec din 10-15 picaturi ulei esential de lamaie cu o lingura de ulei de masline. Pentru zonele afectate de celulita procedeul se repeta de 3 ori pe saptamana, minim 2 luni.

2. Se amesteca 3 linguri de sare grunjoasa cu 4 linguri ulei de susan, 1 lingura de miere si cu 10 picaturi de ulei esential de grapefruit. Se aplica pe piele prin miscari largi, circulare, pornind de la picioare, apoi urcand catre coapse si restul corpului. Insistati pe zonele afectate. Sarea grunjoasa este un exfoliant excelent, maseaza pielea in profunzime si elimina celulita iar uleiul esential de grapefruit este cunoscut pentru calitatile sale drenante.

Gomaj pentru piele grasa
- este un concentrat ideal pentru pielea cu tendinte acneice
- ceaiul verde exfoliaza si purifica, mierea hidrateaza, uleiul de lamaie cicatrizeaza iar florile de lavanda dezinfecteaza.
Ingrediente:
- 2 linguri de miere
- 1 lingura ulei esential de lamaie
- 1 lingura cu flori de lavanda
- jumatate de lingura cu frunze de ceai verde.
Mod de preparare:
Frunzele de ceai verde se zdrobesc putin ca sa nu fie prea aspre pentru piele apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se aplica amestecul pe piele si se freaca usor, prin miscari circulare. Clatiti cu apa calduta si rapid cu apa rece.

Gomaj pentru piele aspra
- nu trebuie folosit in caz de iritatii sau mici rani pe piele
- sarea fiind un excelent exfoliant, desprinde celulele moarte iar untul de cacao hraneste in profunzime pielea uscata.
Ingrediente:
- 500 g sare de mare fina
- 3 linguri de unt de cacao
- 3 picaturi ulei esential de rozmarin.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o pasta, apoi se maseaza timp indelungat zonele problematice. La final clatiti cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.