1. Renuntati la fumat - pe langa o culoare pamantie, fumatul este unul din factorii care contribuie la pierderea elasticitatii pielii, din cauza ca ingusteaza vasele de sange si prin aceasta scade si aportul de oxigen si de nutrienti de care pielea are nevoie.
2. Fara alcool - alcoolul are efect de deshidratare, creeaza deficit de vitamina A, impiedica eliminarea normala a toxinelor si scade cantitatea de substante nutritive care, in mod normal ajuta la repararea si mentinerea aspectului sanatos al pielii. Rezultatul este o piele lipsita de tonus si elasticitate, ingalbenita, uscata, patata si ridata inainte de vreme.
3. Feriti-va de soare - cel mai aprig dusman al pielii. Efectele distructive ale acestuia se vad in timp, chiar daca pe moment pare inofensiv: piele terna, ridata si lasata. De aceea, pe cat se poate feriti-va de el si fie vara, fie iarna, folositi creme cu factor de protectie pentru zonele expuse la soare.
4. Somnul de frumusete - in timpul somnului are loc un adevarat proces reparator si regenerator pentru frumusetea noastra, la nivelul celulelor. De aceea, lipsa somnului imbatraneste rapid, pe cand un program de somn suficient are ca rezultat, pe langa alte beneficii si o piele tanara si proaspata.
5. Apa contra lasarii pielii - multi dermatologi considera apa ca fiind cheia pastrarii fermitatii si prevenirii lasarii pielii. Apa hidrateaza celulele si le ajuta sa functioneze corect, de asemenea cu ajutorul ei se elimina toxinele. Deshidratarea poate determina ca pielea sa arate cazuta si terna. Dupa fiecare dus, aplicati o crema hidratanta pentru a pastra umiditatea naturala a pielii si a-i restabili elasticitatea. Si hidratarea interioara e la fel de importanta, cel putin 2 litri si jumatate de apa pe zi sunt obligatorii pentru o piele tanara.
6. Dieta e esentiala la fel ca produsele cosmetice folosite pentru a mentine pielea ferma. Aceasta inseamna alimente bogate in antioxidanti si antiinflamatori, care reduc efectul daunator al factorilor externi si au efect reparator asupra celulelor pielii. Cele mai importante surse sunt fructele, legumele, peste cu continut ridicat in acizi grasi, uleiul de masline, nuci, alune, migdale, arahide, seminte, vinul rosu si diferite tipuri de ceai.
7. Produse cosmetice in functie de varsta si anotimp - incepand cu varsta de 20 de ani si pana la 35 de ani, folositi produse cosmetice hidratante care sa asigure umiditatea epidermei. Dupa 35 de ani, sunt obligatorii produsele antiimbatranire pentru zi si noapte si tratamentele cosmetice periodice. Pe vreme calda folositi creme usoare, sub forma de gel sau fluid iar pe frig, creme mai consistente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.