Dezastre cauzate de stres - remedii pentru stres si cosuri

Majoritatea femeilor duc existente atat de febrile, incat nu le ramane decat putin timp pentru frumusete, ce sa mai vorbim de alte lucruri. Faptul ca aveti un stil de viata accelerat, mereu in intarziere, impartindu-te in prea multe directii, duce la stres. Indiferent de sursa, preocupari financiare, tensiune la locul de munca, indatoriri multiple, in cele din urma stresul se manifesta fizic. Corpul reactioneaza la stres eliberand adrenalina, ceea ce initial, creeaza un val de energie, insa atunci cand stresul devine o realitate cotidiana, in corp apar niste hormoni ai stresului. Cand viata este atat de stresanta, chiar si gandul de a irosi niste timp pentru a va relaxa, poate fi stresant.
Prea mult stres poate provoca nenumarate neajunsuri frumusetii. Pe fata pot sa erupa pustule, pielea se poate pata, gatul si umerii vi se se vor incorda, asa ca veti merge adusi de spate. Lipsa de somn pare sa fi lasat cercuri negre permanente sub ochii vostri, iar scalpul e atat de uscat, ca va scarpinati ca un cimpanzeu. Daca va luati pauzele pentru eliminarea stresului in doze mici, precum o meditatie de 5 minute, o pozitie yoga sau o simpla masca faciala reconfortanta, va ajuta sa gestionati mai usor stresul. Veti fi mai eficienti, mai productivi, va veti simti mai bine si veti arata mai bine.
Cosuri la 25-30 de ani? Acneea la varsta adulta poate reprezenta un soc, mai ales atunci cand crezi ca ai depasit, in sfarsit, chinurile adolescentei. Ei bine, nimic nu zgandare mai bine glandele sebacee decat stresul. Pentru adolescenti, acneea se localizeaza de obicei in zona T, dar acneea adulta se aduna in jurul gurii si al barbiei. De obicei, acneea moderata poate fi tinuta sub control cu un regim constant de purificare, inclusiv cu medicatie locala si un tratament cosmetic ocazional. Iata ce sa folositi pentru eruptiile minore:
- lotiunile demachiante pe baza de acid salicilic si tratamentele pentru pete deschid porii, vindecand cosurile
- uleiul de arbore de ceai omoara bacteria care cauzeaza acneea si usuca totodata cosurile
- cremele pe baza de acid glicolic sau peelingurile chimice exfoliaza straturile superioare ale pielii, indepartand celulele de piele moarta si sebumul in exces, cat si punctele negre
- retinoizii (derivate ale vitaminei A) ca tretinoina normalizeaza pierderea celulelor pielii, dar pot cauza uscare, roseata si exfoliere (pot fi riscante pentru femeile gravide)
- antibioticele topice, cum sunt clindamicina sau sulfonamida, omoara bacteriile
- frantuzoaicele folosesc pentru piele apa termala cu seleniu (o substanta antiinflamatoare), iar noi ar trebui sa facem la fel ( lotiune termala Vichy sau spray termal anti-roseata La Roche Posay Rosaliac).
Iata ce sa faci pentru a scapa de stres:
1. Ca sa-ti incarci bateriile cand sunt pe sfarsite, fa ceea ce au facut secole de-a randul marile culturi ale bailor din lume: un dus cald-rece. Incepe cu un dus cald, creste temperatura pana la fierbinte, apoi schimba scurt la rece, apoi inapoi la fierbinte. Nu faceti asta daca sunteti insarcinata sau aveti tensiune arteriala mare. Un ciclu de patru alternari este suficient, nu mai mult.
2. Inainte de a intra la dus dimineata, faceti o periere uscata a corpului, cu o perie cu maner lung si cu par natural sau cu o lufa. Periati picioarele, apoi bratele, de la buricele degetelor de la maini si picioare spre inima. Prin corp va va trece un fior, pentru ca ati accelerat circulatia sangelui si veti simti din nou dinamism.
3. Tineti-va incheieturile mainii sub apa rece cateva minute, ca sa va calmati.
4. Intindeti-va de-a curmezisul patului si lasati-va capul sa atarne peste margine. Va veti pune in miscare sangele inspre creier, ceea ce va stimula circulatia sangvina in celulele pielii, asa ca veti arata si veti fi mai vioi.
5. Relaxati-va intr-o cada in care ati turnat uleiuri aromatice, asa cum faceau grecii in Antichitate. Inainte de a intra in cada, masati-va intreg corpul cu ulei de baie. Uleiul se va imprastia in apa, mireasma va va relaxa si pielea va fi mai moale si mai matasoasa.
6. Urechea este plina de puncte de presopunctura, care pot relaxa si revigora tot corpul. Folositi niste lotiuni si masati-va urechile intre degetul mare si cel aratator, de jos spre varf si inapoi.
7. Daca mirositi putina portocala, va va inviora si va potoleste nervii, indiferent daca este sub forma uleiurilor, a parfumurilor, lotiunilor sau mancati o portocala.
8. Practicati un minut sau doua respiratia alternativa cand pe o nara, cand pe cealalta, ca sa va calmati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.