Infectia candidozica este considerata de medicina naturala mai degraba un dezechilibru al organismului decat o boala in sine. Deoarece mircoorganismul care produce candidoza se afla in organismul nostru chiar si atunci cand suntem perfect sanatosi, devenind agresiv doar cand apare un dezechilibru major. din acest motiv, medicina naturala combate eficient aceasta afectiune, prin activarea mijloacelor cu care natura ne-a inzestrat pentru a preveni si elimina acest tip de infectie. Exista cateva reguli simple de alimentatie care, atunci cand sunt respectate cu strictete, conduc in timp la o insanatosire gradata si de durata a organismului. Iata cum sa faceti asta:
- Luati vitamine, in special vitaminele din complexul B, continute din belsug in drojdia de bere, taratele de grau, orz sau ovaz (sunt foarte importante pentru tinerea sub control a acestui gen de infectii). Luati comprimate cu drojdie sau consumati zilnic 2 bilute de drojdie cat o nuca cu putina miere, in cure de minim o luna.
- Consumati produse din lapte nepasteurizat in special iaurt, chefir si sana, ce contin o serie de inamici naturali ai ciupercilor parazite, care apara organismul de aceste infectii. Este vorba de bacteriile prietenoase, care atunci cand sunt in numar mare, blocheaza inmultirea candidei in mod natural. Pentru a mentine si a dezvolta aceasta flora bacteriana prietenoasa, mancati doua pahare de iaurt in fiecare zi timp de 1 luna.
- Eliminati cafeaua si alcoolul, deoarece consuma rezervele de minerale si mai ales de vitamine din organism, perturband procesele trofice de la nivelul tegumentelor si favorizand aparitia infectiilor, in special a micozelor. Cel mai bine este sa renuntati la ele daca vreti sa scapati de candidoza.
- Mancati ceapa si usturoi, pentru ca sunt inamici puternici ai infectiilor de orice fel, inclusiv ele celor fungice. Consumand zilnic ceapa si usturoi, veti aduce in organism substante active care combat candidoza.
- Studiile arata ca marii carnivori sunt de multe ori mai vulnerabili la infectiile fungice in general dar in special la cele cu candida. Aceste alimente blocheaza activitatea sistemului imunitar si perturba pH-ul organismului, in special al tubului digestiv.
- Consumati fenicul, coriandru, anason, deoarece au efecte anticandidozice demnostrate, manifestate la nivelul tubului digestiv. Aceste condimente reci sunt foarte bine tolerate de stomac si de intregul tub digestiv, sensibilizat de candida. Dintre condimentele fierbinti, cele mai active contra candidozei sunt cuisoarele si scortisoara.
- Consumati cat mai multa clorofila, aceasta substanta continuta din belusg in frunzele de leustean, patrunjel, marar, telina, urzica, salata sau spanac. In prezenta clorofilei, pH-ul organismului se regleaza spontan, sistemul imunitar este stimulat, infectia ajungand sa fie tinuta sub control cu usurinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.