Dieta cu iaurt un stil de viata sanatos

Se stie ca iaurtul este deosebit de sanatos, are o actiune detoxifianta, normalizeaza functia intestinului si dezvolta o flora stomacala sanatoasa. Efectul pozitiv se vede in primul rand la piele, care devine vizibil mai curata si proaspata, in plus reduce grasimile din sange, intareste imunitatea si combate infectiile. Dr. Oz chiar recomanda iaurturile probiotice zilnic, femeilor care au candida. Insa nu toate iaurturile sunt bune, pentru ca nu toate contin enzime, fermenti de lapte si vitamina B. Iaurturile bune sunt cele care nu sunt incalzite de 2 ori la temperaturi mari si cel mai bine este sa faceti iaurtul in casa fara sau la masina, aici gasiti o reteta de iaurt facut acasa la masina dar si fara: http://www.retete-bune.net/2012/05/iaurt-de-casa-facut-la-masina.html , http://www.retete-bune.net/2012/05/iaurt-de-casa-facut-fara-masina.html.
In randurile urmatoare va propun o dieta pentru 5 zile cu iaurt:
Micul dejun ( este acelasi pentru toate cele 5 zile la fel si gustarile intre mese):
- 3 linguri de muesli cu cereale integrale (sau cereale de ovaz)+ 100 g pepene galben+ 100 ml lapte caldut+ 1 lingura de iaurt grecesc+3 miezi de nuca
Gustare de dimineata:
- 200 g iaurt integral cu 1 lingura de pulbere de drojdie
Gustarea de dupa pranz: 
- 100 g fructe de padure mix sau unul din ele la alegere.
Pentru pranz si cina:

In prima zi:
Pranz:
- 250 g spanac fiert la care se adauga cat e cald o lingurita de unt si marar verde tocat+80 g file de peste la gratar+1 ou benedict.
Cina:
- salata de cruditati ( 250 g morcovi dati prin razatoarea mare+150 g telina data prin razatoarea mare+1 legatura de ridichi+jumatate de grapefruit+ sos de iaurt(125 g iaurt+zeama de lamaie+patrunjel verde tocat)+ 1 felie de paine integrala sau cu seminte(de la vel pitar) prajita).

In a doua zi:
Pranz:
- 100 g mozzarella se taie felii si se aseaza alternativ cu 2 rosii mari taiate felii, se stropeste cu putin ulei de masline, se presare putina sare, piper si busuioc proaspat taiat.
Cina:
- salata de cruditati ( jumatate de avocado pisat+100 g rosii cherry+2 fire de ceapa verde+jumatate de castravete+sos de iaurt(125 g iaurt+zeama de lamaie+patrunjel verde tocat)+ 1 felie de paine integrala prajita.

In a treia zi:
Pranz:
- salata: se amesteca 200 g de varza murata tocata marunt+50 g morocv dat prin razatoarea mare +1 fir de ceapa verde+1 lingura de ulei de masline+1 lingura seminte de chimen+50 g piept de pui la gratar+1 felie de paine de secara prajita.
Cina:
- salata de cruditati: 250 g telina data prin razatoarea mare+1 ardei rosu taiat fasii+150 g morcov dat prin razatoarea mare+jumatate de ridiche neagra data prin razatoarea mare+ sos de iaurt(125 g iaurt+zeama de lamaie+1lingurita de hrean ras prin razatoarea mica+zeama de lamaie+patrunjel verde)+1 felie de paine integrala prajita.

In a patra zi:
Pranz:
- salata: 100 g de somon afumat+1 ceapa rosie taiata julien+100 g cartofi fierti+2 linguri de iaurt+1 lingura de smantana 12% grasime+1 lingurita de mustar+1 castravete murat taiat cubulete.
Cina:
- salata de cruditati: 200 g morcov dat prin razatoarea mare+150 g rosii cherry+1 mar dat prin razatoarea mare+1 andiva taiata marunt+125 g iaurt+2 linguri pasta de rosii+2 catei de usturoi pisat+1 ceapa verde.

In a cincea zi:
Pranz:
- omleta: 2 oua batute bine+1 rosie taiata felii+1 lingura de cascaval ras+1 fir de ceapa verde+1 lingurita de marar verde+piper ( se face intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei de susan sau arahide)   
Cina:
- salata de cruditati: 250 de conopida oparita si maruntita +3 fire de ceapa verde+1 ardei gras galben+2 catei de usturoi pisat+125 g iaurt+zeama de lamaie+jumatate de lingurita de curry+1 felie de paine integrala prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.