Alimentele interzise in caz de osteoporoza

In urma cu doar cativa ani lucrurile pareau clare, adica o data ce s-a pierdut din masa osoasa, ea nu se va mai reface, tratamentele actuale, alopate sau naturale neputand decat sa opreasca acest proces si sa diminueze daunele colaterale. Acum, insa, in medicina naturala a aparut o raza de speranta, legata in principal, de siliciul de origine organica si de plantele oleaginoase (de semintele de mac in special). Totusi nu exista inca studii stiintifice solide care sa demonstreze ca osteoporoza poate fi vindecata definitiv, ci doar cazuri izolate de ameliorari ale bolii. Exista cativa adevarati inamici ai sanatatii sistemului osos, care in cazul osteoporozei ii pot accelera acesteia spectaculos evolutia, pentru ca determina organismul sa elimine cantitati masive de calciu, care este extras din oase. Cine sunt acesti inamici vom afla in continuare:
- primele pe lista sunt cafeaua si bauturile de tip cola, care maresc cantitatile de calciu eliminate din organism de nu mai putin de cinci ori
- apoi pe lista neagra mai sunt ciocolata si produsele similare cu cacaoa
- alimentele bogate in proteine animale (in special produsele pe baza de carne de porc, de vaca, de oaie ori de vanat)
- consumul de alcool, precum si fumatul sunt, de asemenea, contraindicate strict.
Interesant este ca si excesul de fibre alimentare (continute de coaja graului, de anumite legume) este contraindicat, pentru ca impiedica asimilarea corecta a calciului si a altor vitamine si minerale in intestin. Administrate, insa, o data pe zi sau chiar o data la doua zile, dar in doze mai mari, fibrele alimentare sunt benefice, ajutand la normalizarea metabolismului si a proceselor de excretie.
Nu putem incheia lista alimentelor ferm contra indicate in osteoporoza, fara a pomeni de aditivii alimentari sintetici, celebrele E-uri, dintre care foarte multe s-au dovedit nocive pentru sistemul osos, dar si pentru echilibrul hormonal. Cele mai periculoase E-uri se pare ca sunt cele din mezeluri, colorantii, conservantii si substantele folosite pentru retentia apei, perturband grav metabolismul calciului si echilibrul endocrin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.