Fiolele cu vitamine, utile pentru pielea ta

Vitamina E - Dacă pielea este iritată și cu urme de cicatrici ca urmare a extracției de puncte negre sau coșuri, sparge o capsulă de vitamina E și aplică tot conținutul pe piele. Rezultatul: o vindecare mai rapidă a leziunilor și o reducere a inflamațiilor. Vitamina E sau alfa-tocoferolul ajută pielea să capteze și să rețină apa, o catifelează și o face mai elastică. Poate fi adăugată într-o cremă pentru a-i spori efectul hidratant și emolient. Există mai multe tipuri de vitamina E, cel mai eficient pentru uz extern fiind acetatul de alfatocoferil, care are rezultate vizibile.
Vitamina C- Pentru un efect de lifting imediat și de iluminare a tenului, pune conținutul unei fiole de vitamina C pe pielea proaspăt demachiată sau adaug-o în cantitatea de cremă pe care urmează s-o folosești. Vei avea un ten mai luminos și revitalizant.
Vitamina C este cunoscută pentru proprietățile puternic antioxidante. Cel mai indicat în acest sens este acidul L-Ascorbic, un derivat al vitaminei C, care pătrunde mai eficient în straturile profunde ale pielii. Vitamina C încetinește procesul de îmbătrânire, reface structura celulară, stimulează sinteza de colagen și elastină din piele și protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

Conținutul unei fiole trebuie folosit în maximum două zile de la deschidere, pentru că se oxidează rapid în contact cu aerul. Creme cosmetice care conțin vitamina C trebuie închise cât mai bine după fiecare utilizare și păstrate în locuri ferite de lumină și căldură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.