Vremea în ianuarie, februarie și martie 2013

Vremea pentru intervalul ianuarie - martie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o scurtă durată de manifestare nu pot fi prognozate cu acest produs.

Ianuarie 2013 - temperatura medie lunară a aerului
Temperaturile medii lunare se vor situa în limite apropiat de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, sudul și vestul țării unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale (-3.1 grade Celsius).
Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul (media multianuală lunară 37 l/mp.

Februarie 2013
Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sud-estul și sudul țării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit.
Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului, iar local în sud-vestul și nordul țării se pot situa sub valorile normale

Martie 2013
Temperaturile medii lunare în luna martie vor prezenta în general valori apropiate de normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, exceptând vestul, sud-vestul și nord-vestul țării, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.
Cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, doar în sud-estul țării fiind posibile cantități apropiate de mediile multianuale.
sursa: www.meteoromania.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.