Ouale si silueta - 3 retete dietetice cu oua

Asa cum germenii plantelor contin toate principiile active ale acestora la cea mai ridicata valoare, la fel oul este considerat un fel de hrana completa. Proteinele continute de ou, spun nutritionistii, sunt mai bine folosite de organism decat cele din carne datorita bogatiei de saruri minerale si vitamine. De altfel, oul este considerat etalon in evaluarea continutului de proteina animala al altor produse, avand scorul 100. Cea mai mare parte a vitaminelor si mineralelor din ou se gasesc in galbenus, dar si albusul este o sursa de proteine, mai ales de albumina. In plus, el contine o cantitate mica de colesterol.
Doua dintre cele mai cunoscute diete de slabit, Mayo si Atkins, se bazeaza pe indicele de satietate si proteinele continute de ou. In plus, dieta speciala, cu oua!
Dieta Mayo este considerata una dintre cele mai drastice si foloseste oul tocmai pentru a asigura cantitatile necesare de nutrienti din cat mai putine calorii. Dieta Mayo foloseste oul si pentru a ajuta organismul sa-si imbunatateasca metabolismul.
Dieta Atkins este o dieta hiperproteica, dar in faza de inductie (incipienta), se recomanda ca proteinele asimilate de organism sa fie din oua intrucat acestea au o cantitate scazuta de carbohidrati si grasimi saturate.
Dieta cu oua are mai multe vitamine, dar toate pastreaza neschimbat micul dejun: doua oua fierte tari, o cafea neindulcita, un grapefruit/o portocala.
Iata 3 retete dietetice cu oua, recomandate in mai toate curele de slabire care nu incearca sa pacaleasca organismul:
Salata usoara: 2 oua fierte tari + 400 g baby spanac + 6-7 masline + 4-5 ridichi + 1 mana de rucola + jumatate de ardei gras rosu + jumatate de ardei gras galben la care se adauga un praf de sare, o lingurita de ulei si o lingurita de suc de lamaie.
Spanac cu oua: se curata si se opareste 500 g spanac, se toaca ceapa si usturoiul si se inabusa cu un praf de sare si o lingurita cu ulei, apoi se adauga spanacul. Se lasa 1 minut pe foc, apoi compozitia se pune in doua vase, se sparge un ou deasupra si se da la cuptor pana se face.
Salata de fasole verde: pe un platou se amesteca 500 g fasole verde fiarta cu 4-5 oua fierte si 500 g rosii cherry taiate in jumatate. Se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu o lingurita de ulei, zeama de la o lamaie si cu putina apa apoi se toarna deasupra ingredientelor de pe platou si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.