Afectiuni tratate cu rodie



In zilele noastre, pare mult mai usor sa dati fuga la farmacia din colt si sa primiti medicamentul miraculos. Daca se poate de ultima generatie, ca doar asa aveti sentimentul ca, gata, problema e ca si rezolvata. Insa exista si varianta naturala, alta decat cea chimica, pe care v-o ofra medicamentele la moda. Trebuie doar sa redescoperiti acele leacuri vechi, folositoare si sigure, pe care le foloseau si bunicii nostri, si in plus nu au efecte secundare.
Bogata in polifenoli si vitamina C, veritabili antioxidanti si constituind o buna sursa de vitamina B6, potasiu, fibre si folati, rodia ajuta la combaterea osteoartritei, diabetului, maladiei Alzheimer si impiedica marirea prostatei, precum si a celulelor responsabile de aparitia cancerului de san. De asemenea, ne ajuta sa aratam mai tinere pentru ca previne scaderea productiei de colagen la nivelul pielii. Ea stimuleaza si imunitatea, ceea ce o face o alegere buna in acest sezon. Pentru imunitate, puteti s-o consumati o data la 3-4 zile, dar pentru alte afectiuni se fac trei cure de zece zile, cu pauza de trei zile. Se consuma ca atare sau sub forma de:
1. Sucul de la o rodie bine coapta, mai grea, rulata pe masa, inainte si inapoi, presata usor cu palma, apoi taiata si stoarsa.
2. Salata: 
- taiati cateva frunze de salata, la care se adauga cateva cuburi de branza, 6-7 migdale, felii de para sau mar, seminte de rodie, putin ulei de masline si otet balsamic.
3. Marinata:
- este excelenta pentru carnea de pui, porc sau miel
- puneti la fiert o cana de suc de rodii pana scade la jumatate, apoi adaugati 60 ml otet din vin rosu, putin usturoi tocat, o lingura cu ulei de masline si cimbru
- marinata se toarna peste carne si se da la rece cam doua ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.