Remediu natural pentru vene proeminente


Venele varicoase si cele in forma de panza de paianjen apar atunci cand fluxul de sange din vene nu circula liber si se aduna la suprafata pielii. Aceste protuberante devin vizibile la nivel cutanat, adesea pe picioare. Intrucat odata cu trecerea timpului venele isi pierd din elasticitate, iar valvele au tendinta sa se subtieze, afectiunile venoase sunt o problema frecvent intalnita. 
Strategii de prevenire:
Este imporant sa exersezi regulat si sa-ti mentii greutatea corporala normala - iti vei imbunatati circulatia sanguina si vei intari peretii venelor.
Intrucat consumul exagerat de sare poate determina aparitia protuberantelor, renunta la mancarurile saraate si adopta o dieta saraca in sodiu si bogata in alimente cu multe fibre. 
Evita sa stai cu picioarele incrucisate: aceasta pozitie pune presiune asupra venelro.
Poarta ciorapi cu compresie, in special atunci cand stii ca vei sta mult in picioare - ajuta venele sa functioneze si diminueaza discomfortul.
Recomandam si suplimentele din muguri de castan salbatic indicate pentru tulburarile de circulatie venoasa. Samanta acestei plante intareste venele si reduce inflamatiile venoase. 
Solutii in cazuri severe
Cea mai intalnita procedura este scleroterapia. Aceasta presupune injectarea in vene a unei solutii, in general saline, cu rolul de a apropia peretii venelor. Rezultate bune au obtinut si pacinetii care au optat pentru tratamentul cu laser endovenos. Ambele terapii reprezinta proceduri minim invazive care pot elimina varicele. Printre potentialele efecte secundare se pot numara roseata, arsurile pielii, cicatricele, umflaturile ( de regula toate dispar dupa o luna sau doua de la realizarea procedurilor).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.