Pentru o tensiune arteriala normala consuma smochine si banane

In Romania, consumul anual de fructe si legume este de aproximativ sau chiar mai putin de 120 kg/cap de locuitor, fata de media celorlalte tari din Uniunea Europeana 180-200 kg/cap de locuitor. Desi toate fructele sunt sanatoase, este important sa schimbati putin meniul obisnuit si sa incercati si ceva mai exotic. Un consum variat de fructe inseamna o cantitate mai mare de vitamine, minerale si antioxidanti care va protejeaza impotriva unei game largi de afectiuni. Cu alte cuvinte largirea orizontului va imbunatateste semnificativ sanatatea. Iata ce efect au bananele si smochinele pentru tensiunea arteriala:
Bananele sunt bune, insa smochinele proaspete sunt ideale pentru a pastra tensiunea arteiala la nivel normal.

De ce? 
Pentru ca numai sase smochine proaspete contin 891 mg de potasiu, aproximativ 20% din necesarul zilnic - o cantitate dubla fata de cel gasit intr-o banana de dimensiune mare. De asemenea, dietele bogate in potasiu au fost asociate cu rate reduse de mortalitate (din cauze diverse) la adultii de varsta de 55 de ani si peste.
De asemenea veti beneficia si de intarirea sistemului osos. Smochina este una dintre cele mai bune surse de calciu - sase fructe contin aproape aceeasi cantitate de calciu ca o jumatate de cana de lapte fara grasimi. De asemenea, sunt considerate a fi un puternic afrodisiac.
Cumparati smochine uscate la suprafata si relativ grele. Fructele coapte pot avea mici fisuri din care iese un sirop dulce.
Feliati-le si puneti-le in iaurt, in salata verde, peste branza de vaci cu putine grasimi ori amestecati-le cu fulgi de ovaz. Sau preparati o gustare: crestati o smochina si umpleti-o cu jumatate de lingurita de branza moale sau cu putine grasimi, cum ar fi cea dietetica ori de capra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.