Turmenic, pulberea norocoasa

Inca din trecut, turmenicul a jucat un rol important in ritualurile hinduse, iar indienii se simt inca foarte legati de acest condiment. Era folosit drept colorant pentru haine sfinte, culoarea sa galbena spre portocaliu aprins fiind considerata magica.



Aliatul frumusetii
Turmenicul este antiseptic, iar proprietatile sale il recomanda in prevenirea si tratarea cosurilor. Principala calitate a mastilor cu turmenic este de a curata pielea de toxine. Daca il vei folosi in mastile pentru ten, efectul va fi de curatare in profunzime, dar si de intinerire, pentru ca rumenicul in amestec cu o lingura cu smantana face tenul sa devina neted si suplu. Acelasi efect il obtii daca faci impachetari cu iaurt si turmenic pentru brate si picioare. Foloseste un varf de cutit de pulbere.

Proprietatile terapeutice sunt multiple si neasteptate, de la remedii impotriva banalei raceli sau iritatii a gatului, calmarea crampelor menstruale si prevenirea crizelor de astm pana la remedii anticancer (protata si colon), dar si pentru protectia impotriva maladiei Alzheimer. Turmenic este veritabil purificator sangvin, contribuind la fluidificarea sangelui si la stimularea globulelor rosii. Turmenicul in amestec cu piperul negru este absorbit mai usor in organism, iar efectul este deosebit de rapid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.