Modalitati naturale de detoxifiere

Modalitati naturale de detoxifiere
1. Mananca mai multe fibre, orez brun, fructe si legume (e de preferat sa le cumperi din piata, nu din supermarket). In piata, gasesti acum multe verzituri de sezon. Nu le ocoli, consuma-le cu incredere, fiindca sunt o veritabila sursa de sanatate. Sfecla, ridichiile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina, algele sunt numai bune intr-o cura de detoxifiere.
2. Curata si protejeaza-ti ficatul si cu alte minuni ale naturii. Opreste-te la un plafar si cumpara radacina de papadie (curata sangele, echilibreaza metabolismul, sporeste volumul urinei, intareste stomacul, bila, fortifica ficatul, este un antireumatic puternic), brusture (supranumit leacul tuturor bolilor) si ceai verde (un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral si al proceselor de ardere a grasimilor, un factor de protectie anticancer).
3. Consuma cat mai multe alimente care contin vitamina CȘ portocale, papaia, mere, capsune, grepfrut, pepene, broccoli, ardei gras, rosii, mango, cartofi, varza, spanac, lamaie, varza, afine. Vitamina C stimuleaza organismul sa produca glutation, un compus al ficatului care ajuta la eliminarea toxinelor.
4. Bea zilnic cel putin doi litri de apa. Incearca sa bei un pahar plin dimineata, pe stomacul gol. Antreneaza-te pentru ca nu vei reusi din prima, si fa din asta un obicei.
5. Evita spatiile poluate, iesi cat mai mult in natura. E primavara, vremea devine din ce in ce mai calda si potrivita pentru plimabri. Respira profund, pentru a permite oxigenului sa patrunda in tot organismul.
6. Gandeste pozitiv si scapa de stres. E greu, dar nu imposibil. Nu uta o veche vorba romaneasca: In tot raul este un bine.
7. Fii verde, mananca verde. Este culoarea pe care ai asteptat-o toata iarna. S-o vezi in natura, dar si in farfurie. Alege salata si ceapa verde si nu uita de urzica. Ea vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, ajuta la combaterea anemiei, echilibreaza sistemul de aparare al organismului, curata sangele si are un puternic efect detoxifiant.
8. Transpira. Nu mai e frig si poti face miscare. Traspirand, elimini prin piele multe din toxinele care s-au cuibarit in corpul tau.
9. Cumpara o perie de corp. Inainte de baie, freaca bine toata pielea (excluzand fata). Astfel, ajuti celulele moarte sa te paraseasca mai repede, iar toxinele se vor elimina mai usor prin piele.
10. Dormi opt ore pe noapte, chiar daca se lumineaza mai devreme. Somnul face minuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.