Energizati-va, bucurati-va de fiecare inghititura si mentineti greutatea cu retete simple, naturale, usoare dar hranitoare, consistente si cu calorii putine. Uitati de covrigii cumparati in fuga in drum spre serviciu. Sau de sendvisul facut cu friptura rece ramasa de la cina (e bun si acesta in perioada rece, insa odata cu venirea verii trebuie sa adoptam un meniu mai usor). Iata cateva idei pentru un mic dejun care va va face sa iubiti diminetile:
1. Sa incep cu preferatul meu pe timp de vara ;))...
Ingrediente:
- 7 capsune- 1 banana coapta
- 1 iaurt cremosso
- 1 lingura seminte de chia
- 1 lingura miez de nuca macinata sau migdale macinate.
Se pun in blender capsunile taiate in jumatate si banana taiata felii groase. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa, apoi se adauga iaurtul, semintele de chia si miezul de nuca macinat. Este un desert dulce, racoros si consistent. Este inlocuitorul perfect al iaurtului cu fructe din comert.
2. Milshake de capsune pentru un mic dejun in doi:
Se amesteca in blender 500 g de lapte degresat cu cateva cuburi de gheata. Se opreste aparatul cand zdrobeste gheata, se adauga 300 g de capsune taiate felii si se amesteca din nou pana la omogenizare. Serviti bautura la pahar si puteti folosi orice alt fruct, in functie de preferinte.
3. Rulou cu somon
Se aseaza fileul pe un platou apoi se toarna sucul de la o lamaie mica si putin piper. Se lasa la marinat timp de 10 minute. Pe o farfurie se aseaza o lipie incalzita putin in tigaie pe ambele parti, peste ea se aseaza o frunza de salata verde, somonul, rucola, putin ulei de masline si se ruleaza.
4. Sendvis de curcan
Se prepara doua oua benedict, iar intr-o tigaie gril se rumenesc pe ambele parti doua felii de carne de curcan. Se pun ouale si carnea pe o bagheta, alaturi de cateva rondele de rosii si castraveti.
5. Mic dejun mexican
Se soteaza timp de 3 minute jumatate de cana de fasole neagra fiarta (sau conservata) cu putina pudra de chili si chimen. Apoi se adauga jumatate de cana de dovlecel taiat cubulete, 2 cepe tocate marunt si se soteaza inca 5 minute. Cand e gata se da deoparte, se adauga jumatate de cana branza cheddar rasa si se serveste cu 2 felii de paine integrala prajita.
6. Mix de nuci cu scortisoara
Intr-un recipient se fierbe o jumatate de cana de fulgi de ovaz si una de lapte degresat. Cand e gata se adauga doua linguri de nuci si putina scortisoara.
7. Vafa cu tahini si miere
Se incalzeste o foaie de napolitana (se gaseste oriunde in supermarketuri si hipermarketuri) apoi se intinde peste ea o lingura de tahini (pasta preparata din seminte de susan macinate) si o lingurita de miere. Se savureaza alaturi de o cana de lapte de soia sau de vaca (cum preferati).
8. Turte cu ovaz
In blender se amesteca 330 g branza de vaci, 4 albusuri de ou, jumatate de cana de ovaz, o lingurita scortisoara macinata si miezul de la o pastaie de vanilie. Se prajeste amestecul in putin unt. Se serveste cu miere si praf de cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.