Ornamente de Craciun - cum se pot amuza copiii facandu-si singuri decoratiunile?

Sarbatorile de iarna sunt un bun prilej de a va bucura alaturi de familie si prieteni, dar reprezinta si o cautare continua pentru cadoul perfect, decoratiuni, lumini, accesorii pentru masa si pana la ambalaje de cadouri. Pentru ca momentele alaturi de cei dragi sa fie de neuitat, in zilele premergatoare Craciunului, impreuna cu copiii puteti confectiona ornamente simple din obiecte banale. Iata mai jos cateva modele:
1. Cap de om de zapada
Acoperiti un balon umflat cu fasii de ziar, lipite cu adeziv de tapet. Suprapuneti 3-4 straturi de ziar, dupa care finisati capul cu un strat de hartie de matase alba. Cand adezivul s-a uscat, desenati-i capului ochi, nas, gura si gata.

2. Tablite decorative pentru perete
Intr-o farfurie de carton invelita cu folie de staniol se pot fixa bucle de sarma pentru a prinde cu ajutorul lor pe farfurie ramurele de vasc, flori de hartie, funde colorate sau conuri de brad vopsite in aurii. Atarnati aceste tablite pe perete cu tinte pentru tablouri. Sau peste folia de staniol puteti pune un material decortiv, dupa care sa creati un mic peisaj de iarna din materiate decupate.

3. Un perete decorat
Taiati diverse forme de carton tare si acoperiti-le cu bucati decupate din hartie impachetat viu colorata. Decupati apoi imagini si motive din felicitari pentru Craciun din anii trecuti si lipiti-le pe aceste forme. Atarnati-le pe perete cu snururi colorate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.