Remedii din plante pentru refluxul gastro-esofagian

Se intampla, cateodata, ca sucul gastric sa greseasca directia si sa urce din stomac pe esofag, provocand o senzatie de arsura si un gust neplacut. Alimentatia necorespunzatoare, fumatul, bautul, administrarea de aspirina in exces si in general al medicamentelor, consumul de cafea, de bauturi acide si carbogazoase, mesele copioase, toate acestea provoaca aparitia refluxului gastric. Daca senzatiile neplacute se repeta, dimineata se mananca pilaf de hrisca, se bea multa apa, iar mancarea grasa se reduce la minim, si daca persista mergeti la un medic specialist. Iata cateva remedii cu plante pentru toate tipurile de reflux gastric:
1. Daca refluxul apare dupa masa, trebuie sa mancati un morcov crud, un mar sau o pruna sau se mesteca si se inghit 3-4 boabe de naut sau de mazare uscata.
2. Se consuma cate un varf de cutit de pulbere din radacina de obligeana, cu un pahar de apa calda. In 30 de minute trece chiar si cea mai urata ragaiala.
3. Se consuma cate jumatate de lingurita de pulberea obtinuta din scoarta de mesteacan alb sau de plop negru, de 3 ori pe zi cu apa calduta. Sunt indicate si pentru spasmele stomacale provocate de o criza de nervi.
4. O lingurita de radacina de ghimbir tocata marunt se infuzeaza pe timp de noapte sau cel putin 3 ore, intr-un pahar cu apa fierbinte si se bea cate o lingura de lichid strecurat, de 3 ori pe zi.
5. Semintele de marar sunt un remediu vestit, nu numai pentru cei ce sufera de reflux gastro-esofagian, dar si pentru cei cu balonari si senzatie de greata.
Pulberea din seminte rasnite se ia cu varful lingurii, se tine cateva secunde pe limba si se inghite cu un pahar de apa calda. Sau se oparesc 2-3 lingurite de seminte pisate in 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat pana la racire. Se beau cate 2-3 linguri de 4-5 ori pe zi, in functie si de greutatea corporala.
6. Musetelul este o alta planta cunoscuta, care neutralizeaza simptomele neplacute. Se pune pe foc intr-un vas emailat un litru de apa rece, cu 5 linguri de flori, se aduce pana la fierbere, apoi se fierbe inabusit la foc mic. Decoctul se lasa la infuzat in termos sau invelit, timp de 2 ore. Lichidul strecurat se toarna in sticle si se pastreaza la frigider, dar nu mai mult de 3 zile. Se bea incalzit cate 150 ml, de 3 ori pe zi, inainte de masa. O cura completa dureaza 21 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.