Exercitii pentru muschii fesieri in 10 minute, pentru cele care ati nascut de curand

Daca nu a trecut prea mult timp de cand ati nascut si vi se pare ca aveti un tonus scazut, este de ajuns sa practicati cele patru exercitii care urmeaza, daca este posibil cel putin 10 minute pe zi. Este foarte important dupa o nastere sa luati din nou contact cu corpul vostru si sa va reobisnuiti sa aveti o tinuta buna. Miscarile au fost special alese pentru a va ajuta sa redobanditi solduri ferme, lipsite de orice contur dizgratios. Exercitiile trebuie incepute la aproximativ doua luni dupa nastere, pentru a-i lasa corpului timp sa-si revina. Astazi voi prezenta doua din cele 4 exercitii iar maine celelalte doua.
1. Intinsa pe sol, asezati-va pe o parte, puneti bratul in contact cu solul in prelungirea corpului vostru si lasati capul sa se odihneasca pe brat. Indoiti celalalt brat in fata voastra. Picioarele trebuie sa fie intinse in unghi drept cu bustul iar talpile sa fie in flexiune. Pornind de la aceasta pozitie, faceti cercuri mici cu piciorul de deasupra in fata si in spatele celuilalt, alternativ.
Poate ca picioarele voastre nu vor fi foarte intinse, nici foarte perpendiculare dar nu-i prea important pentru a porni la drum, va veti corecta in timpul viitoarelor sedinte.
Amanunte de care trebuie sa tineti cont:
- efectuati cu fiecare picior minimum sase miscari combinate iar pentru a atenua monotonia puteti sa alternati un cerc mare in fata cu un cerc mic in spate sau alternati doua cercuri mari cu doua mici sau sa faceti douazeci de cercuri in fata si douazeci in spate
- sa nu departati picioarele de bust pe masura ce efectuati exercitiul
- nu inclinati capul, aceasta risca sa va determine sa curbati spatele si sa aveti o pozitie incorecta
- expirati atunci cand sunteti in partea de sus a cercurilor
- odihniti-va cateva secunde apoi reincepeti in celalalt sens.
Scopul exercitiului:
- sa restructureze ansamblul regiunii fesiere, in special partea superioara
- sa intinda muschii, datorita pozitiei picioarelor in extensie si a unghiului drept cu bustul
- sa intareasca ansamblul picioarelor si mai ales al coapselor daca extensia picioarelor este respectata.

2. Asezati-va in pozitia in patru labe avand grija sa intindeti bine coloana vertebrala. Bratele si coapsele voastre trebuie sa fie perpendiculare pe sol si sa ramana in axa articulatiilor. Pornind de la aceasta pozitie, ridicati unul dintre picioarele indoite iar pulpa trebuie sa fie in flexiune. Nu va mai ramane decat sa efectuati cercuri cu acest picior indoit ridicat, spre inapoi. Este, intr-adevar o miscare destul de neobisnuita care obliga muschii si articulatiile sa lucreze intr-un mod diferit de cel normal insa efectele acestui exercitiu se resimt foarte repede, ceea ce va permite sa realizati cu precizie locurile unde isi dovedeste eficacitatea.
Amanunte de care trebuie sa tineti  cont:
- efectuati cu fiecare picior minimum douasprezece cercuri intr-un sens si douasprezece cercuri in celalalt sens iar pentru a atenua monotonia sa alternati un cerc cu piciorul indoit cu un cerc cu piciorul intins sau sa alternati doua cercuri mici cu doua cercuri mari ori un cerc mic cu unul mare
- sa nu incercati sa ridicati piciorul cat mai sus posibil, fortand zona lombara ci practicati miscarea in mod normal
- sa nu aplecati bustul spre inainte, ceea ce risca sa dezechilibreze intreg corpul
- expirati atunci cand sunteti in partea de sus a cercului
- odihniti-va piciorul pe sol si reincepeti in sens invers.
Scopul exercitiului:
- sa restructureze ansamblul feselor
- sa tonifice coapsele si partea lor posterioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.