Ce trebuie sa stiti inainte de a merge la sala

Un abonament la o sala de fitness poate fi o investitie excelenta, o metoda de a castiga timp si de a va motiva sa va mentineti in forma. Dar poate fi si o povara: doar una din trei persoane care merg la sala lucreaza mai mult de 100 de zile pe an. Inainte de a cheltui o gramada de bani pe abonament, asigurati-va ca-l veti folosi. Inainte de a va lua un abonament ar trebui sa tineti cont de urmatoarele lucruri:
1. Vedeti daca va place, iar cum multe cluburi de renume va ofera cel putin o sedinta gratuita inainte de a va inscrie, profitati de aceasta pentru a vedea daca e ceea ce cautati. Astfel veti ocazia sa testati aparatele si atmosfera. Mergeti la ora la care aveti de gand sa mergeti de obicei, ca sa vedeti cat e de aglomerat si cat timp va trebui sa asteptati sa se elibereze aparatele.
2. Interesati-va in legatura cu sedintele de instruire. Vedeti care e programul acestora si vorbiti cu instructorii. Aflat daca abonamentul include sedinte de instruire gratuite.
3. Aflati daca exista cineva care va poate raspunde la intrebari legate de exercitii. La salile bune de gimnastica exista cineva care va invata pe gratis cum se folosesc in mod corespunzator toate aparatele. De asemenea, aflati daca exista instructori care va supravegheaza in timpul antrenamentului. De obicei, acest lucru implica o taxa, de obicei 100 lei in prima luna si apoi mai poate scadea pretul in functie de instructor (dupa cum am spus mai devreme, aveti grija cum va alegeti instructorul). Desi poate ca nu veti avea nevoie de instructor tot timpul, prezenta unui profesionist care se mai uita din cand in cand cum exersati poate face minuni in ceea ce priveste imbunatatirea tehnicii sau nu, aici depinde si de dorinta voastra de a performa. 
4. Mergeti la o sala aflata in apropierea locuintei sau a locului de munca. Specialistii cluburilor de fitness au emis asa-zisa ipoteza a celor "12 saptamani/12 kilometri": majoritatea persoanelor care se inscriu la sala vor lucra doar in primele 12 saptamani si doar daca sala se afla la mai putin de 12 km de casa sau de birou. Gasiti un loc apropiat si convenabil.
5. Vedeti daca va place atmosfera si alegeti o sala unde sa va simtiti confortabil. Uitati-va la oamenii care vin si ganditi-va daca va place compania lor. Poate ca faptul de a exersa alaturi de persoane tinere va va stimula. Sau poate preferati un club care ofera sedinte celor trecuti de 60 de ani. Unele cluburi sunt exclusiv femeilor, iar altele barbatilor. Faceti cercetari si gasiti o sala care vi se potriveste.
6. Interesati-va de costurile ascunse, inainte de a semna, cititi contractul sau formularul de inscriere cu atentie si interesati-va in legatura cu posibelele costuri suplimentare. De asemenea daca semnati un contract pe un an, fiti constient ca veti plati pe un an intreg chiar daca nu mergeti la sala, dar de obicei nu se prea adopta acest lucru de multe persoane, foarte rar se intampla sa plateasca cineva pe un an intreg, mai ales ca la sarabatorile mari precum de Paste si de Craciun salile sunt inchise in anumite intervale de timp.
7. Interesati-va de eventualele reduceri, iar unele cluburi pot oferi reduceri lunare sau facilitati speciale pentru noii membrii. Interesati-va in legatura cu aceste aspecte la mai multe sali din zona voastra. E posibil sa obtineti un pret mai bun, in special daca va inscrieti in lunile martie si decembrie (in perioada in care majoritatea cluburilor ofera tarife scazute noilor membri).
8. Examinati aparatele si nu va lasati pacalit de promisiuni despre "aparatele care trebuie sa soseasca saptamana viitoare", cel mai bine este ca respectiva sala sa fie echipata cu toate aparatele care va plac.
9. Identificati-va nevoile. Unele persoane prefera sa se delecteze la sali cu echipamente de lux si facilitati precum masaj, magazin cu suplimente, sucuri si serviciu de supraveghere a copiilor. Alte persoane se multumesc cu o banda de mers si o pereche de gantere intr-o incapere de beton. Decideti ce activitati si facilitati va doriti si pentru ce anume sunteti dispus sa platiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.