Cel mai murdar loc din casa

Peste tot in locuinta voastra sunt microbi, dar exista zone, precum bucataria, care pun mai multe probleme. Potrivit unor cercetari, chiuveta si blatul epasesc chiar toaleta ca numar de bacterii. Buretele, laveta, tocatorul de legume si prosoapele de bucatarie sunt si ele surse importante de germeni patogeni. Spalati vasele cu buretele si apoi curatati chiuveta? Daca da, ar trebui sa schimbati cat mai des buretele de bucatarie si sa folositi cate unul pentru fiecare activitate.
Iata cateva sfaturi practice pentru casa voastra la curatenia generala:
Cum curatati covoarele mici?
Aspirati temeinic, pana cand ies toate scamele si praful. Apoi curatati prin metoda "uscata", cu o solutie pe baza de spuma, dupa care aspirati din nou dupa ce se zvanta.
Scapati de praf la curatenia generala, stergand geamurile, pervazurile si tocurile usilor abia dupa ce scoateti praful din toate colturile casei astfel incat fiecare incapere sa miroasa a curat.
Usi scartaitoare?
Solutia e pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Scapati de zgomotul suparator daca ungeti balamalele cu un banal betisor de urechi imbibat in ulei.
Insa, oricat de multa grija am avea, oricat de maniaci am fi in privinta curateniei, imposibil sa scapam de microbi definitiv!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.