Frumusete cu struguri - remedii pentru ten si par

Cura cu struguri la inceput de toamna face mai mult decat un supliment de vitamine. Aromatele fructe contin o multime de nutrienti mai usor de asimilat decat cei din pastile, peste 300 de substante active. Uleiul de struguri este bun atat intern cat si extern. Obtinut din seminte, se gaseste la plafar in sticle mici si ieftine si are multe utilizari, inclusiv cosmetice, folosit in loc de crema de fata (cateva picaturi sunt suficiente), previne aparitia ridurilor si le netezeste pe cele deja existente, plus ca elimina imperfectiunile, cum ar fi urmele de acnee. Perfect pentru pielea uscata, dar si mixta, are efect hidratant fara sa ingrase.
Puteti adauga cateva picaturi in crema de corp sau folositi-l in loc de balsam, aplicandu-l pe parul umed dupa ce te speli pe cap. Uleiul din seminte de struguri este benefic si pentru uz culinar (cel presat la rece costa in jur de 30 de lei 1 litru) si se recomanda a fi consumat zilnic, adaugat in salate, nu pentru prajit.
Remedii pentru ten si par
Folosit in diverse feluri, catifeleaza pielea si intaresc firul de par.
  • Cel mai simplu mod de a-i folosi este urmatorul : taiati boabele pe jumatate si frectionati tenul cu ele. Lasati 15 minute, apoi clatiti cu apa calda si la final cu apa rece (au efect revigorant).
  • Puneti intr-un blender zece boabe mari de strugure, o jumatate de banana coapta, o lingurita cu iaurt si una cu ulei de struguri. Dupa ce amestecati bine, aplicati pe par, iar dupa un sfert de ora, clatiti si folositi samponul obisnuit..
  • Semintele rasnite amestecate cu ulei de struguri sunt un exfoliant de nota zece. Elimina celulele moarte si activeaza circulatia la nivelul pielii.
  • O masca regeneranta se prepara foarte simplu din doua lingurite cu suc de struguri amestecate cu miere. Clatiti dupa 15 minute cu apa calda, iar la final cu apa minerala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.