Cum folositi aromaterapia pentru a slabi

Uneori ne saturam numai mirosind mancarea, iar studiile au aratat ca ne trezim fie si numai daca inhalam profund aroma de cafea. Simtul mirosului vine din profunzimea istoriei noastre animale si ne determina comportamentul in moduri ce nu sunt inca suficient lamurite. Aromaterapia a constatat de-a lungul timpului conexiunea intre diverse mirosuri si diverse comportamente si asa se face ca acum are retete pentru orice, chiar si pentru slabit. Metoda nu costa mult, nu cere efort si promite numai placere!
Se pare ca cele mai eficiente arome in ceea ce priveste slabitul sunt menta, banana si marul verde. Sunt considerate benefice pentru slabit in general acele arome pe care le includem de obicei in mancare: grapefruit, busuioc, cimbru, vanilie, rozmarin, lamaie si portocala.
Aroma de menta reduce apetitul si mai ales pe cel pentru dulciuri. Daca mirosim ulei esential de menta cu 10-15 minute inainte de masa, avem sansa sa mancam rezonabil si satisfacator. Ne putem bucura de efectele sale binefacatoare chiar in timpul mesei, adaugand in apa de baut cateva picaturi de ulei esential de menta.
Moda de a manca cate un grapefruit inainte de fiecare masa ca sa slabiti a devenit de ceva vreme invechita, dar aroma astringenta si vesela de grapefruit s-a dovedit capabila sa reduca totusi pofta de dulciuri. Se ia o picatura de ulei esential de grapefruit si se freaca intre palme. Apoi se tin palmele apropiate una de alta in dreptul nasului, pentru a adulmeca aroma. Distanta dintre palme si fata regleaza si intensitatea mirosului.
Se spune ca aroma de lamaie poate chiar accelera metabolismul, regland in acelasi timp si apetitul.
Cand tinem o dieta, se recomanda aromele de bergamota, ylang-ylang, santal si paciuli. O combinatie folosita de multi terapeuti este formata din fenicul si paciuli. Feniculul a fost folosit in aceste scopuri inca din Grecia Antica.
Aromele se inhaleaza direct din sticle, dar nu cu ambele nari deodata, ci acoperind pe rand cate o nara. Pentru a face o cura, aromele se inhaleaza de cel putin 3 ori pe zi, dar puteti tine in poseta sticlutele si sa le mirositi ori de cate ori va incearca pofta de ceva bun. Asa cum corpul are nevoie de o mare varietate de alimente, si in aromaterapie cheia succesului este varietatea aromelor - le puteti alege pe oricare dintre cele mentionate mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.