Bicarbonatul de sodiu - un leac uitat in dulap

Nu e trecut in catalogul medicamentelor, nu-i face nimeni reclama, sta in camara abandonat pe un raft. Si cate probleme de sanatate pot fi rezolvate cu conditia sa nu tineti un regim sarac in sare si sa nu fiti insarcinate. Iata ce afectiuni trateaza:
1. Afte bucale
O pasta preparata din bicarbonat de sodiu si apa, aplicata pe locul dureros, potoleste durerea.

2. Anti-acid
Datorita proprietatilor sale alcaline, potoleste durerile si arsurile la stomac. O jumatate de lingurita de bicarbonat se dizolva in 300 ml de apa. Se bea cate o doza din 2 in 2 ore, maxim o zi.
3. Artrita dureroasa
Incercati sa beti, din doua in doua ore, 200 ml apa, in care ati dizolvat jumatate de lingurita de bicarbonat. Repetati remediul de 4 ori pe zi, timp de trei zile. Nu recurgeti la aceasta reteta daca tineti un regim fara sare.
3. Deranjament stomacal
Un varf de cutit de bicarbonat si un varf de cutit de sare se pun intr-o cana de infuzie de menta. Nu are cel mai bun gust din lume, dar face bine la stomac.
4. Herpes
Folositi acelai amestec de mai sus, aplicati pasta pe herpes, cu un betisor de vata, dar fara a freca. Repetati operatia de cel putin doua ori pe zi.
5. Mahmureala
Puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu in jumatate de pahar de apa si beti. Veti compensa pierderea de saruri minerale provocata de deshidratare, iar bicarbonatul va va usura stomacul. Mai beti un pahar peste doua ore.
6. Mancarimi provocate de varicela, neurodermita, zona zoster
Faceti o baie calda, in care dizolvati jumatate de pahar de bicarbonat. In acelasi fel pot fi potolite mancarimile vaginale, legate de apropierea perioadei menstruale.
7. Nas infundat
Pentru un efect rapid, amestecati apa calda cu bicarbonat de sodiu si puneti-va picaturi in nas cu pipeta. Alcalinitatea va usca mucozitatile intr-o clipa.
8. Piscaturi de albine
formati o biluta din bicarbonat si putina apa si presati-o pe locul intepaturii. Puneti deasupra un leucoplast. Scoteti-l, dupa ce durerea trece, pentru ca locul sa se poata cicatriza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.