Tratamente pentru cosuri, acnee si psoriazis cu ajutorul unei bauturi minune

Acea bautura minune se numeste "bere". Din punctul meu de vedere, este minune doar in ceea ce priveste beneficiile ei asupra pielii si parului in rest nu inseamna nimic, si de aceea este exclusa din alimentatia mea. Berea este o bautura ce este obtinuta din patru ingrediente naturale: drojdia de bere, malt, hamei si apa. Pe langa faptul ca berea este considerata aliment ea are si numeroase beneficii impotriva unor boli de piele precum dermatite, acnee, cosuri si psoriazis. Iata cateva tratamente cu bere pentru urmatoarele afectiuni ale pielii:
Pentru cosuri si acnee
1. Bere si crusin
Ingrediente:
- 1 l apa
- 150 ml bere blonda proaspata
- 100 g coaja de crusin.
Mod de preparare:
Se inmoaie coaja de crusin in apa fierbinte, se lasa la infuzat dupa care se strecoara prin 1-2 straturi de tifon. La final se amesteca ceaiul rece cu bere. In fiecare zi se clateste fata cu acest amestec timp de 2 saptamani.
2. Bere neagra si brusture
Ingrediente:
- 250 ml apa
- 150 ml bere bruna (nu la cutie)
- 60 g radacina de brusture.
Mod de preparare:
Se oparesc radacinile maruntite de brusture in 250 ml apa, se lasa sa se infuzeze 2-3 ore, apoi se strecoara. Se adauga in amestecul obtinut bere proaspata. Se inmoaie un tampon de vata sau disc demachiant in infuzie si se aplica comprese pe partile afectate ale fetei. Durata procedurii este de 20 minute, in fiecare seara, timp de 20 de zile.
3. Bere cu rasina de Pin
Ingrediente:
- 3 linguri de rasina de pin
- 2 linguri de bere proaspata.
Mod de preparare:
Se amesteca rasina de pin cu putina bere proaspata, apoi cu acest amestec se ung partile afectate ale pielii. Aceasta procedura usuca cosurile, iar durata tratamentului este de 3 saptamani.
Psoriazis, furuncule, abcese, diferite iritatii ale pielii
4. Bere cu mix de plante
Ingrediente:
- 250 ml apa
- 20 g trei-frati-patati, galbenele, radacina de brusture
- 15 g tulpina sau frunze de fragi de padure, muguri de mesteacan
- jumatate de pahar bere blonda proaspata.
Mod de preparare:
Se inmoaie mugurii de mesteacan in bere timp de 2-3 ore. Pe urma se pregateste un decoct din trei-frati-patati, galbenele, radacina de brusture, fragi, muguri de mesteacan. Mai intai se oparesc apoi se fierb timp de 15 minute. Se lasa la infuzat apoi se strecoara. In fiecare dimineata pe stomacul gol se bea cate un sfert de pahar de decoct. E folositor de asemenea si daca se aplica comprese pe partile afectate de boala. Se pune vata inmuiata sau un disc demachiant pe locul afectat si se tine 10 minute. Se repeta procedeul de 2-3 ori pe zi, in decurs de o saptamana. Se face pauza 3 zile, apoi se repeta procedeul.
5. Bere cu muguri de tei
Ingrediente:
- 50 g muguri si frunze de tei
- 3 linguri de bere.
Mod de preparare:
Se inmoaie teiul in bere cateva ore, apoi se marunteste mugurii si frunzele, ca sa se obtina o pasta.
Se aplica pasta pe locul afectat, de doua ori pe zi in decursul a 2-3 saptamani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.