7 Remedii cu vin si paine

Postul Pastelui ne pregateste pentru cea mai importanta impartasanie de peste an, care are ca principale ingrediente painea si vinul, adica trupul si sangele Mantuitorului. Si painea si vinul sunt nu numai daruri sfinte ci si leacuri impotriva bolilor.
 Vinul rosu este bogat in antioxidanti puternici precum polifenoli. Alte substante pe care le contine vinul rosu reduc tensiunea si scad colesterolul. Celebrul resveratrol, un antioxidant puternic, incetineste procesul de imbatranire a inimii, oaselor, ochilor si muschilor. Iata la ce il putem folosi:
1. Pentru inima puneti o legatura mica de patrunjel verde intr-un litru de vin rosu si adaugati 2 linguri cu otet din vin. Lasati sa fiarba 10 minute la foc mic, lasati sa se raceasca si la final adaugati 300 g miere. Puneti vinul in sticle sterile cat inca este cald. Inchideti ermetic si beti cate 75 ml in fiecare zi.
2. Pentru celulita
Intr-un litru de vin rosu de calitate, turnati 50 de picaturi de tinctura de castan salbatic, 50 de picaturi de tinctura de alge (quercia) si 20 g frunze de iedera. Se lasa la macerat timp de 8 ore, apoi se filtreaza si se pastreaza in sticlute de culoare inchisa, la loc racoros. In fiecare seara se inmoaie cateva fasii de tifon in lotiune, se aplica pe locurile afectate si se lasa sa actioneze 30 de minute.
3. Pentru diaree se amesteca o lingurita de radacina de lipan cu vin rosu si apoi se bea. Aceasta bautura potoleste imediat diareea.
Painea are in primul rand efect analgezic, calmand durerile, dar si antiinflamator, ajutand mai ales la alinarea durerilor de oase sau provocate de lovituri.
4. Impotriva durerilor lombare se fractioneaza locul dureros cu tinctura de ardei iute, apoi se aplica o cataplasma din aluat dospit din faina de secara pus pe o bucata de hartie cerata. Se leaga mijlocul cu un sal din lana si se tine asa 40 de minute. Se repeta procedura 3 zile la rand.
5. Impotriva vanatailor se stropeste bine o felie de paine stropita cu otet si se presara cu bicarbonat de sodiu, apoi se aplica pe locul afectat.
6. Pentru intarirea radacinii parului se amesteca mai multe coji de paine uscata, vreo 2 pumni cu alcool de 70 de grade cat sa se inmoaie painea. Se lasa la cald 48 de ore, apoi se amesteca cu 2 galbenusuri pana ce devin pasta. Se aplica pasta la radacina parului si se lasa 3-4 ore dupa care se spala parul ca de obicei.
7. Impotriva laringitei se amesteca o lingurita miez de paine cu 15 picaturi de tinctura de propolis si jumatate de lingurita cu miere. Se inghite putin cate putin, o data sau de doua ori pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.