Bauturi din trifoi pentru scleroza multipla - remedii naturiste

Pentru persoanele care au depasit varsta de 40 de ani este benefic consumul unei bauturi din flori de trifoi rosu, in amestec cu trifoi alb. La varsta asta, vasele sanguine incep deja sa imbatraneasca, pentru ca nu sunt in masura sa faca fata asaltului colesterolului consumat impreuna cu carnea si alimentele grase. Ca sa le ajutam, putem sa preparam urmatoarele leacuri:
1. Ceai de trifoi
Mod de preparare:
Se pun 200 g flori de trifoi intr-un litru de apa rece, apoi se pun pe foc, se aduc pana la punctul de fierbere si se mai tin pe flacara inca 10 minute, apoi se infuzeaza pana la racire. In lichidul strecurat se adauga 2 linguri de miere de albine si se mai lasa inca 2 ore.
Mod de administrare:
Se beau in timpul zilei cate 1-2 pahare, pe toata perioada de inflorire, pana in luna septembrie. Rezultatele apar in timp, veti fi mai calm, dispar vajaielile din cap, se regleaza tensiunea, somnul devine mai profund si odihnitor.
2. Tinctura de trifoi
Mod de preparare:
Se pun la macerat timp de doua saptamani, la temperatura camerei la intuneric, 2 linguri de flori din trifoi si 200 ml de tuica de calitate. Se beau de 3 ori pe zi cate 20-30 picaturi, diluate in 50 ml de apa cu 40 de minute inainte de mesele principale.
3. Bauturi antisclerotice pentru sistemul cardiovascular
Acest ceai uimitor de eficient este format din trei plante medicinale cunoscute, precum galbenele, trifoi rosu si paducel. Combinatia acestor plante poate ajuta in tratamentul sistemului cardio-vascular, in stabilizarea tensiunii arteriale si intarirea muschiului cardiac, ameliorarea durerilor de cap si a starilor de ameteala, este utila in special pentru combaterea oboselii cronice. De asemenea, tratamentul regulat cu aceasta bautura imbunatateste metabolismul, curata organismul de depuneri de calciu si grasimi, creste elasticitatea vaselor de sange, ce impiedica dezvoltarea sclerozei multiple, previne atacul de cord, accidentele vasculare cerebrale, restabileste vederea si creste vitalitatea.
Reteta 1
Mod de preparare: 
Se amesteca in parti egale, cate 1 lingura din cele trei plante (galbenele, trifoi rosu si paducel), intr-un vas emailat, si se toarna un litru de apa rece de izvor. Se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere, apoi se tine pe flacara mica, timp de 30 de minute. Vasul acoperit cu un capac etans se inveleste intr-un prosop si se lasa la infuzat peste noapte. A doua zi dimineata, se strecoara si din nou se incalzeste putin, se amesteca cu 3 lingurite de Bitter si se acopera cu un capac. Dupa 2-3 ore, infuzia se toarna in sticle si se mai tine in frigider 5 zile.
Mod de administrare:
Se beau cate 50 ml de 2 ori pe zi, inainte de mese, de 3 ori pe saptamana, de exemplu marti, joi si sambata.
Reteta 2
Mod de preparare:
Se prepara separat 3 tincturi: una de flori de trifoi, una de galbenele si una de paducel. Se amesteca 2 linguri de planta cu 250 ml tuica si se toarna intr-o sticla, care se lasa intr-un loc cald, la macerat, timp de doua saptamani, apoi se filtreaza prin presare, toate cele trei tincturi si se amesteca intr-o singura sticla. Se depoziteaza intr-un loc intunecos, intr-o sticla de culoare inchisa.
Mod de administrare:
Timp de o luna, se bea cate o lingura de tinctura, de 2 ori pe zi, dupa masa. Dupa o cura de tratament, se face o pauza de 30 de zile.

Un comentariu:

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.