Plante pentru o piele mereu tanara - remedii naturiste

Tratamentele anti-imbatranire pot ajuta si incuraja procesul de vindecare si regenerare a pielii, dar pentru a ramane proaspata si sanatoasa trebuie sa nu uitati ca are nevoie si de hrana pentru a realiza acest lucru. Cu putin ajutor de la mama natura, ne putem folosi din plin de proprietatile miraculoase ale plantelor. Aici sunt doar cateva ierburi si modul de folosire pentru a arata mai tanara si naturala.
Infuzii, decocturi, uleiuri, toate ne pastreaza tenul luminos, neted si suplu. Iata care sunt acele plante:
1. Uleiul din luminita noptii are efect antioxidant, neutralizeaza radicalii liberi, restructureaza fibrele de colagen, asigura o buna hidratare si atenueaza ridurile de expresie oferind fermitate si incetinind procesul de imbatranire. Acest ulei se poate folosi singur sau impreuna cu alte uleiuri hidratante, potrivite pielii fie poti adauga cateva picaturi in produsele de ingrijire pe care le folositi.
2. Albastrelele au actiune calmanta, antirid si revitalizanta. Sunte benefice in special pentru zona ochilor, caz in care trateaza cearcanele, ochii obositi si ridurile ce apar in aceasta zona. Se adauga 1 lingura de planta intr-o cana cu apa clocotita si se lasa 15 minute la infuzat, dupa care se strecoara, se lasa la racit si se foloseste pe post de lotiune tonica. Iar pe pleoape aplicati dischete inmuiate in ceai, timp de 5 minute.
3. Patrunjelul este un bun remediu antirid si de mare ajutor in cazul tenurilor congestionate si al pielii patate. Se pune la fiert o mana de patrunjel in 300 ml apa minerala, se lasa la racit, dupa care se strecoara. Se aplica pe fata prin tamponare si nu se clateste.
4. Folosind tataneasa, pielea se va mentine moale, intinerita si hidratata. Tataneasa va ajuta sa luptati in mod eficient impotriva tuturor semnelor de imbatranire.
5. Cand vine vorba de ingrijirea pielii, extractul din seminte de struguri imbunatateste elasticitatea pielii, lupta impotriva radicalilor liberi, care sunt principalii vinovati in formarea ridurilor. Uleiul din seminte de struguri este usor de absorbit de piele, opreste unele enzime care distrug colagenul si elastina.
6. Semintele de in sunt o sursa importanta de acizi grasi omega 3, omega 6 si vitamina A, deci sunt excelente pentru ingrijirea tenului matur, cu tendinta de uscare si predispus aparitiei si accentuarii ridurilor. Uleiul obtinut din seminte poate fi aplicat direct pe piele, iar actiunea sa blanda il face sa poata fi folosit chiar zilnic. Faina de in se foloseste in mastile pentru tenul matur si uscat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.