Ce spun semnele din nastere despre tine

S-au nascut zeci de povesti haioase, altele bizare, care incearca sa dezlege misterul acestor anomalii cutanate. Se spune ca daca o femeie insarcinata tanjeste dupa un fruct, copilul se va naste purtand pe piele un mic semn de forma fructului pe care gravida si l-a dorit, dar n-a avut parte de el, sau pe care l-a furat intr-un moment de pofticioasa ratacire. Nu s-a dovedit ca aceasta teorie are o baza reala dar cert este ca semnele din nastere raman pe corp toata viata sau dispar pana la varsta adolescentei.
Cel mai des intalnite sunt petele de culoare roz sau rosiatice, care apar de obicei pe ceafa, pleoapele superioare sau intre sprancene. Ar mai fi pata cafea cu lapte de forma ovala si culoarea ciocolatei, ce apare pe torace, picioare sau fese, pata neteda maronie, petele asemanatoare unor vanatai, petele vasculare de culoare albastra, rosie sau zmeurie de fierite forme si dimensiuni, binecunoscutele alunite intra si ele in categoria semnelor din nastere (asta daca nu apar pe parcursul vietii din cauza soarelui sau din alte motive).
In majoritatea cazurilor, semnele din nastere nu sunt periculoase, si chiar daca nu exista un pericol extrem, un astfel de semn nu trebuie ignorat in situatiile in care prezenta lui afecteaza:
- vederea
- respiratia
- auzul
- vorbitul
- mersul.
Iata ce spun petele despre tine in functie de felul lor si locul in care si-au facut aparitia:
- pe burta: indica o persoana lenesa, lacoma, dezordonata, egoista
- la incheieturi: indica un om rafinat, delicat, optimist si energic
- pe brat: anunta succes in viata
- pe spate: semnifica un caracter arogant dar si multa senzualitate
- pe gat sau pe piept: sansa de a trece de la saracie la multi bani si faima
- pe obraz: aduce fericire, sanatate si noroc in dragoste
- pe ureche: caracter nechibzuit
- in zona ochiului: cumpatare
- pe frunte: renume, faima, minte brici
- pe buze: persoana sufletista, care se indragosteste usor
- pe nas: pasiune si noroc.
Un copil din zece are pe piele o zona cu exces de pigment sau vase de sange dezvoltate anormal, grupate sub forma unei mici pete vinetii. Cand pata este pozitionata la nivelul fetei, ea poate da nastere unor complexe de inferioritate, iar atunci, oricat de inofensiva ar fi din punct de vedere medical, e indicat sa fie luate masuri pentru inlaturarea ei.

Voi aveti astfel de pete? Va marcat in vreun fel prezenta ei? Vi se potriveste descrierea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.