Tratamente naturale dupa plaja

Cremele din comert dedicate ingrijirii pielii dupa expunerea la soare (dupa eticheta lor scrie "after sun") sunt eficiente, dar scumpe si pline de chimicale. Iata cum sa prepari la tine acasa unele la fel de bune.
Crema pentru gomaj
Indeparteaza celulele moarte si portiunile de tegument ars de soare, uniformizand textura si nuanta pielii.
Ai nevoie de: 100 grame malai, 60 grame faina de ovaz, 2 linguri cu sare de mare, 2 linguri cu apa minerala, 6 picaturi de ulei esential de portocale.
Cum o faci: amesteca omogen toate ingredientele de mai sus. Maseaza usor pielea, timp de cateva minute, apoi indeparteaza crema cu apa calduta. Pentru hidratare, la finalul tratamentului, foloseste ulei de masline, de migdale sau de susan - cel din urma este ideal pentru calmarea arsurilor solare.



Lotiune calmanta
Pe baza de aloe vera, acest produs natural ingrijeste pielea afectata de expunerea intensa la razele ultraviolete (la soare sau dupa solar). Ai nevoie de 250 ml suc de aloe vera, 20 picaturi de ulei esential de lavanda, 10 picaturi de ulei de rozmarin.
Amesteca ingredientele, iar lotiunea rezutlata pune-o intr-un recipient cu atomizor.
Da-te cu aceasta lotiune cand te intorci de la plaja. Poti pastra recipientul in frigider timp de 2-3 saptamani.

Ulei pentru refacerea pielii
Are rol de hidratare si de vindecare a portiunilor de piele foarte uscata din cauza expunerii abuzive la soare. Ai nevoie de 30 picaturi de ulei esential de morcovi, 15 picaturi de ulei esential de portocale, 20 picaturi de ulei esential de lavanda, 150 ml ulei de susan.
Mixeaza bine uleiurile din lista de ingrediente.
In strat subtire, prin masaj delicat, pana la patrunderea in piele a uleiului. Nu este nevoie sa clatesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.