Glezne umflate, cauze si tratament naturist

O acumulare anormala de fluid in tesuturile moi poate produce o umflare, mai ales a gleznelor. Umflarea gleznelor fara sa va fi ranit este de obicei semnul unui dezechilibru intre nivelul de lichid din sange si celulele corpului. Ea apare atunci cand o presiune mare in capilare, forteaza apa sa intre in tesuturile invecinate. perioadele lungi de stat in picioare sau asezat (i s-a intamplat sorei mele cand stat cateva zile in casa sa invete fara sa faca miscare, sa i se umfle gleznele de la atata stat pe scaun), excesul de sare si fluctuatiile hormonale dinaintea menstruatiei si chiar din timpul sarcinii pot favoriza umflarea gleznelor si chiar mersul pe jos pe distante mari. Umflarea gleznelor poate fi insa si semnul unei afectiuni precum vene varicoase, hipertensiune si retentie de lichid in timpul sarcinii.
Masuri preventive cu ajutorul remediilor naturiste:
Faceti zilnic exercitii fizice, timp de 30 de minute pentru ca acestea activeaza circulatia si impiedica acumularea lichidului in menbrele inferioare. Pentru a intari peretii capilari dar si pentru a preveni retentia de lichide consumati alimente bogate in vitamina C si flavonoide precum: citrice si multe alte fructe bogate in vitamina C, broccoli, ardei si alte legume intens colorate si cereale integrale, beti suc de lamaie amestecat cu apa calduta, reduceti consumul de sare. 

Daca stati mai mult timp in picioare sau asezat contractati des muschii gambelor astfel sangele va fi impins in sus prin venele gambelor prevenind umflarea gleznelor. Intindeti-va cu picioarele mai sus de nivelul inimii timp de 20 de minute, pentru ca excesul de lichid sa se retraga din glezne (eu fac asta inainte de a adormi, imi pun picioarele pe ceva inalt si stau asa pana adorm). chiar si aromaterapia este utila in acest caz: faceti o baie calda in care adaugati 6 picaturi de ulei de geraniu, 6 picaturi de ulei de lamaie sau de rozmarin (a se evita in primele 20 de saptamani de sarcina). Sau beti zilnic de doua ori pe zi ceai de papadie si coada soricelului in cantitati egale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.