Respiratie urat mirositoare, cauze si tratament naturist

Cauze:
Respiratia neplacuta sau halena este produsa de aimentele puternic mirositoare cum ar fi usturoiul si ceapa dar poate fi produsa si din cauza fumatului, alcoolului, anumitor afectiuni ale cavitatii bucale, plamanilor si tubului digestiv.
Deci respiratia mirositoare poate fi cauzata datorita igienei orale deficitare, cariilor, afectiunilor gingiilor, lipsa consumului de carne sau chiar consumul excesiv de carne, sinuzita, afectiunile respiratorii, anemia, diabetul sau febra poate cauza halena. Iar daca aveti insuficient suc gastric si mancati fructe dupa o masa bogata in proteine (ceea ce nu ar fi recomandat, dupa masa trebuie sa lasam sa treaca 2 ore pentru a manca fructe, si putem manca fructe cu o ora inainte de masa), fructele pot fermenta in stomac, produc gaze si astfel dau si o respiratie urat mirositoare.
Tratament naturist:
Spalatul pe dinti dupa ce mancati usturoi nu previne dupa cum ati observat si voi, respiratia mirositoare pentru ca substantele chimice din usturoi sunt absorbite in sange in timpul digestiei si sunt eliberate apoi prin plamani cand respirati.
Trebuie sa mancati multe legume cu frunze verzi deoarece acestea contin clorofila, un pigment natural cu efect de reimprospatare a respiratiei. Trebuie sa limitati consumul de alcool, carbohidrati rafinati, cafea care favorizeaza aparitia respiratiei urat mirositoare. Pentru a imbunatati digestia folositi otet de mere la mancarurile din carne, peste sau oua. Otetul de mere contine acid acetic cu o aciditate similara acidului gastric. Sau puteti face zilnic o gargara din 2 lingurite de otet de mere la un pahar cu apa calduta. Spalati-va dintii cu grija de doua ori pe zi, neaparat, dupa care folositi ata dentara. Si pentru a elimina toate resturile trebuie sa faceti un periaj corespunzator, indicat de catre medicul stomatolog. Mie de exemplu mi-a recomandat stomatologul ca dupa fiecare spalare sa nu ma clatesc cu apa ci cu apa de gura neaparat, si atentie la apa de gura, folositi una usoara si evitati apa de gura de la Paradontax pentru ca aceasta se foloseste doar la recomandarea stomatologului, si nu se foloseste mai mult de 2 saptamani pentru ca altfel veti pati cum am patit eu o data cand m-am ales cu o coloratie a dintilor, ceea ce nu este estetic, bineinteles ca un periaj profesional la stomatolog mi-a rezolvat imprudenta.
Daca nu agreati otetul atunci puteti face o gargara din doua picaturi de ulei de menta la o cana de apa calduta. Alte remedii impotriva respiratiei urat mirositoare ar fi sa:
- mestecati frunze de patrunjel sau salvie (dar mai la indemana este patrunjelul) pentru a elimina rapid mirosul de usturoi
- mestecati seminte de anason, fenicul, marar, cardamon sau chimen pentru a indeparta halena
- dupa masa beti ceai de menta sau schinduf pentru a va improspata respiratia
- clatiti-va de 2 ori pe zi cu ceai de echinaceea ( pentru ca ea va ajuta in tratamentul infectiilor gingivale)
- sau beti un ceai din 2 lingurite de radacina de echinaceea la 200 ml de apa, se da in clocot apoi se lasa la infuzat 10 minute, se lasa la racit si se bea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.