Patrunjelul si rozmarinul

Patrunjelul, bomba de vitamina C
Considerat din timpuri stravechi un aliat al tineretii si frumusetii feminine, patrunjeul este bogat in substante nutritive si contine de cinci ori mai multa vitmina C decat lamaia, fiind un antioxidant puternic. Calmeaza alergiile, scade colesterolul si este un bun ajutor in tratarea infectiilor urinare. Cel mai eficient este sucul de patrunjel (50 ml de suc), preparat din radacinile plantei si amestecat cu suc de morcov (200 ml). Fa-ti un obicei din a-l adauga in salate, tocat marunt,


Rozmarinul, leac digestiv
Este condimentul cel mai folosit pentru prepararea carnii, pe care o face mai usor de digerat. Are insa si alte calitati. Uleiurile volatile continute de rozmarin calmeaza sistemul nervos, imbunateste circulatia sangvina. Ceaiul de rozmarin, preparat dintr-o lingurita cu frunze tocate la o cana clocotita (dupa zece minute de infuzare, poate fi consumat) este un remediu util in afectiunile digestive, precum crampe stomacale, balonari sau colici biliare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.