Tarta cu mere caramelizate

Reteta tarta cu mere caramelizate
Ai nevoie de 10 mere iar pentru aluat: 200 grame faina, 100 grame unt, 20 grame zahat, 1 ou, sare. Pentru caramel: 180 grame zahar, 80 grame unt.
Amesteca faina cu untul rece taiat in bucati mici. Adauga zaharul, oul, o lingura cu apa rece si un praf de sare. Framanta pana obtii un aluat elastic. Lasa-l la rece 30 minute.
Intre timp topeste zaharul. Adauga untul si amesteca 3-4 minute, apna se caramelizeaza uniform. Pune caramelul in forma si roteste-o in toate directiile, astfel incat caramelul sa imbrace tot interiorul.
Asaza felii de mar si lasa-l la cuptor 40 de minute. Scoate tava din cuptor, acopera merele cu aluatul intins. Inteapa din loc in loc si lasa la cuptor 30 minute. Dupa ce s-a racorit, rastoarn-o pe un platou.
Nu lasa tarta in forma msi mult de 10 minute. Astfel, se intareste caramelul si nu se mai poate rasturna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.