Crema de cafea cu gelatina

Reteta crema de cafea cu gelatina. Se poate folosi si ca o crema de cafea pentru tort
Ingrediente:
- 200ml lapte
- 400ml cafea fiarta (nu prea concentrata)
- 3 linguri de zahar
- 1 ou
- 1 plic si jumatate de gelatina
- 100g de zahar vanilat.

Mod de preparare:
Se freaca galbenusul cu zaharul si se subtiaza cu lapte rece. Cand cafeaua incepe sa clocoteasca se toarna si ingredientele amestecate si se fierbe pana ce se ingroasa putin. Se ia de pe foc si de adauga gelatina inmuiata in apa rece timp de jumatate de ora si se dizolva intr-o lingura de apa fierbinte, se bate albusul spuma si se adauga impreuna cu zaharul vanilat si se amesteca usor. Compozitia se toarna intr-o forma udata si se pune la rece. Dupa ce s-a inchegat, pentru a o putea rasturna intreaga se scufunda forma 1-2minute intr-un vas cu apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.