Colagenul, secretul tineretii - surse de colagen

Colagenul este o proteina care impreuna cu elastina formeaza structura de rezistenta ce sustine pielea. Aceasta proteina se gaseste in tot corpul la nivelul tesuturilor organelor. Pe masura ce imbatranim, colagenul natural incepe sa se degradeze, ceea ce duce la subtierea pielii si la formarea liniilor fine si a ridurilor. Pielea isi pierde din elasticitate si fermitate, iar acest proces incepe in jur de 30 de ani. Pe langa acest proces natural de deteriorare a colagenului intervin si alti factori in acest sens:
- fumatul
- abuzul de alcool
- zaharul
- razele UV
- radicalii liberi
- schimbarile hormonale.
Desi cele mai la indemana solutii sunt cremele, moleculele de colagen din acestea sunt prea mari si nu pot ajunge acolo unde le este locul, prin urmare acestea nu sunt atat de eficiente. Insa putem apela la surse sigure de colagen, ce le gasim in natura:
  • Rosiile contin mult licopen care inhiba enzimele ce distrug colagenul. Pentru a eficientiza acest proces, este indicat sa consumam rosiile gatite, deoarece preparate contin mai mult licopen.
  • Citricele si ardeiul iute contin multa vitamina C, un alt stimulent puternic pentru productia de colagen.
  • Activarea circulatiei si microcirculatiei cu ajutorul sportului, are si ea efect de stimulare a acestei pretioase proteine.
  • Pestele este bogat in omega 3, acizi grasi esentiali care mentin pielea moale si supla.
  • Usturoiul contine sulf, substanta care ajuta organismul in producerea colagenului. In plus contribuie la refacerea fibrelor deteriorate.
Voi cum va mentineti pielea supla si elastica? Ce secrete aveti pentru o piele frumoasa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.