Greseli frecvente in machiaj - cum le evitam?

Cand vreti sa subliniati cat mai bine trasaturile si sa dati chipului un aspect tineresc, o singura greseala de machiaj compromite totul. Prea mult machiaj incarca tenul si ii adauga ani, iar culoarea in exces sau dungile foarte groase inaspresc ori dau un aspect hilar. De aceea este obligatoriu sa respectati cateva reguli de baza in machiaj, insa trebuie sa cunoasteti si care sunt cele mai dese greseli:
1. Fond de ten prea inchis - oricine isi doreste un chip bronzat tot timpul anului, insa greseala este ca alegeti un fond de ten mult prea inchis fata de culoarea tenului si oricat de mult l-ati intinde si l-ati estompa, tot se va vedea ca nu este natural. Vara, cand ne bronzam, scalpul se inchide cu 1-2 tonuri, insa dupa ce nuanta aramie se duce, nu trebuie sa mai folositi fond de ten si pudra foarte inchise. Cel mai indicat este sa dati un pic de culoare aplicand un strop de lotiune autobronzanta sau un strat fin de pudra bronzanta.
2. Rimel pe genele inferioare - acest gest aduce un aspect mai dramatic al ochilor si nu este folosit pentru machiajul de zi, ci numai in cel de seara, care este unul complet (cu fond de ten, corector si anticearcan). Rimelarea genelor inferioare atrage atentia asupra privirii si a cearcanelor. Deci trebuie sa evitati rimelarea genelor inferioare cand aveti ochii obositi sau cu cearcane.
3. Rujuri foarte inchise - este bine sa va feriti de ele daca nu vreti sa socati cu orice pret. O culoare inchisa pe buze sterge orice urma de seductie de pe chip si adauga cativa ani, in plus micsoreaza buzele destul de mult. Daca nu aveti de ascuns un defect sub o culoare puternica sau daca nu vreti sa va micsorati dramatic buzele, renuntati la aceasta culoare daca nu vreti sa semanati cu Morticia din familia Addams.
4. Aplicati fondul de ten doar pe fata - tenul este perfect, uniform si usor nuantat, insa de la maxilar in jos, pare ca e din alt film, asta pentru ca majoritate femeilor considera ca doar fata trebuie bine tencuita. Deci cel mai bine este sa intindeti fondul de ten sau fardul bronzant si pe gat, estompandu-l cat mai mult spre baza acestuia.
5. Contur de ochi gen "panda" - atunci cand creionul contureaza ochii si ii defineste, insa cand este aplicat intr-o linie groasa, efectul este invers. Liniile groase incarca ochii, ii micsoreaza si disproportioneaza trasaturile fetei. Indicat este sa folositi creionul doar pentru contur subtire sau pentru a crea un machiaj smokey , in care sa estompati mult conturul negru si astfel sa dati profunzime ochilor, luminand in acelasi timp coltul interior cu un fard deschis.
6. Maro in obraji - din dorinta de a pastra bronzul, alegem deseori farduri in nuante aramii si chiar maro. Cand culoarea fardului de obraz este prea inchisa si tenul e deschis, rezultatul este un fel de tatuaj al indienilor cand se pregateau de lupta. Culoarea maro este potrivita doar pentru tenul foarte inchis. Fardul de obraz trebuie sa fie in acelasi registru de culoare cu fondul de ten si cu 2-3 tonuri mai inchis. Daca aveti un fard maro, folositi-l pentru a da putina culoare intregii fete aplicandu-l pe post de pudra bronzanta cu o pensula groasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.