Cura completa de detoxifiere dupa sarbatori

O dezintoxicare adevarata presupune in primul rand un regim alimentar corect, exercitii fizice si multe lichide. Si mai trebuie sa stiti ca medicamentele si suplimentele alimentare nu rezolva singure acest proces. Iar acum dupa marea desfatare a sarbatorilor iernii, abtinerea de la alcool este de asemenea benefica. Iata regulile pe care trebuie sa le respectati, pentru o detoxifiere corecta:
1. Beti multa apa
Una din cele mai eficiente metode de a va ajuta rinichii sa se spele de toxinele depozitate in ei este sa beti cel putin 1,5 litri de apa plata pe zi.
2. Reduceti alcoolul
Ficatului ii trebuie 36 de ore pentru a debarasa organismul de alcool. Asadar, ajutati-l, hidratandu-va suficient si tinand cateva zile de post alcoolic pe saptamana, timp in care organismul se odihneste. Iar cine bea in mod regulat mai mult de 2-3 pahare de alcool pe zi (femeile) si 3-4 pahare de alcool pe zi (barbatii) risca sa isi deterioreze sanatatea. Femeile au mai putine enzime care distrug alcoolul, fapt care le pune in pericol sanatatea. Pentru a ramane in forma, permitandu-ne si un pahar de vin bun sau o bere rece, utilizati pahare mai mici si nu le umpleti.
3. Postul
Oamenii credinciosi il tin ori de cate ori le este impus de religie. O abtinere de la mancare, care le face bine trupeste si sufleteste. Bine ar fi ca exemplul lor sa fie urmat macar pentru motive de sanatate de cat mai multi. Postul este o dezintoxicare totala si rapida a organismului cu precizarea ca trebuie evitat cand suntem bolnavi, cand luam medicamente, in timp de sarcina sau alaptare.
4. Analize medicale
Daca aveti mai mult de 40 de ani, faceti-va la 3 luni un set de analize medicale complete, ca sa aflati starea de sanatatea a organismului, a vaselor sanguine, a inimii, ficatului si rinichilor. Este momentul ideal sa discutati si despre alimentatia voastra, despre activitatile fizice, mai ales acum la inceput de an.
5. Multe fibre alimentare
In timpul unei perioade de detoxifiere, mancati cat mai multe produse bogate in fibre, cereale complete, leguminoase, fructe si legume, pentru a ajuta intestinele sa-si faca datoria sa elimine toxinele.
6. Renuntati la fast-food
Conform unui studiu realizat in Suedia, un grup de persoane slabe, care au fost puse sa manance de doua ori pe zi la fast-food, aveau la sfarsitul unei singure saptamani, nivelul enzimelor hepatice similar cu cel inregistrat la bolnavii hepatici. Deci cel mai bine ar fi sa renuntati total, ori sa consumati foarte rar daca aveto o astfel de pofta.
7. Mai putina sare
Conform opiniei medicilor homeopati, persoanele care consuma multe preparate industriale isi creeaza o dependenta de sare, ceea ce poate duce la un dezechilibru cronic al lichidelor din tesuturi. Incercati sa reduceti sarea alimentara apeland la mai multe verdeturi proaspete.
8. Dupa o perioada de excese alimentare, cum a fost aceea care tocmai s-a incheiat, un regim bogat in antioxidanti va va readuce starea de bine. Deci consumati de 5 ori pe zi fructe si legume in portii mici.
9. Stimulati-va tiroida
Asezata in partea din fata a gatului, glanda tiroida regleaza metabolismul. Urmatorul exercitiu pastreaza tiroida in functie optima, cu conditia sa fie practicat zilnica stand in picioare, intr-o pozitie confortabila, indreptati cu barbia spre tavan, cu dintii stransi, apoi incercati sa va inghititi saliva de 7 ori.
10. Respiratie purificatoare
Pentru a va purifica sistemul energetic, asezati-va confortabil, cu coloana dreapta, apoi asezati-va degetele aratatoare de o parte si alta a narilor. Inspirati pe nara dreapta apasand-o pe stanga si expirati pe nara stanga, apasand-o pe cea dreapta. Repetati acest exercitiu de 5 ori.
11. Periati-va limba
Este recomandat ca atunci cand ne spalam pe dinti sa ne spalam si pe limba cu o perie separata, inmuiata inainte in apa fierbinte, pentru ca perii sa se inmoaie. In felul acesta, bacteriile cuibarite intre papile vor fi indepartate. Eu de cativa ani folosesc o perie speciala pentru curatarea limbii de la Carrefour, este foarte eficienta si ieftina.
12. Pentru sanatatea ficatului faceti un amestec din tinctura de papadie, ghintura si armurariu. Aceasta tinctura curata si tonifica ficatul in mod exemplar. Puneti cate 5 picaturi din fiecare tinctura in putina apa fierbinte, ca sa simtiti mai putina amareala. Se ia dimineata si seara timp de o luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.