Principiile dietei japoneze - retete japoneze de slabit

Secretul dietei japoneze consta in combinatia de alimente sanatoase, cu putine calorii, si in modul in care ele sunt servite. Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a slabi si a va imbunatati sanatatea, urmati macar cateva dintre principiile dietei japoneze:
- echilibrul, moderatia si varietatea sunt bune in tot ceea ce facem, dar si in dieta la fel trebuie sa fie
- la fiecare masa, stomacul trebuie sa fie jumatate plin cu alimente solide, un sfert cu lichid si un sfert gol
- alimentele simple sunt mai bune decat cele prelucrate
- alimentele trebuie servite in starea lor naturala sau usor preparate, astfel incat sa li se pastreze aroma
- legumele sunt mai bune decat fructele, si fructele proaspete sunt mai bune decat sucul lor (fructele se consuma cu moderatie)
- toate preparatele trebuie sa fie foarte proaspete
- aspectul alimentelor este la fel de important ca si gustul
- felurile de mancare trebuie servite in portii individuale, pe farfurii mici, frumos aranjate, in functie de aroma, textura si culoare
- transformati mesele intr-un mic ritual
- japonezii tin cont de sezon, fiecare ingredient este specific unei perioade anume, cand calitatile sale sunt optime
- japonezii folosesc in locul tacamurilor obisnuite, betisoare (acest mod de a manca are ca efect ingerarea unei cantitati de alimente mai mici si deci durata mesei creste.
O masa traditionala include un castron de orez, unul de supa miso, peste, legume murate si ceai verde.
Iata si doua retete japoneze de slabit:
Orez pentru sushi
Ingrediente:
- 2 pahare si jumatate de orez
- 2 pahare si jumatate de apa
- 4 linguri de otet
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura de sare.
Mod de preparare:
Se amesteca condimentele, se pun pe foc, se dau in cateva clocote apoi se lasa la racit. Separat se spala orezul si se lasa la inmuiat timp de 1 ora. Se pune apa la fiert, se lasa sa fiarba 2 minute, se adauga orezul si se lasa sa fiarba 15 minute, pana se inmoaie. Se pune deoparte intr-un bol, se toarna condimentele si se amesteca bine, dupa care se poate servi.
Sushi cu ton
Ingrediente:
- 200 g ton
- 2 cani de orez fiert
- 2 linguri pasta de wasabi (hrean).
Mod de preparare:
Se taie tonul in bucati de 2 cm pe 5 cm, cu grosimea de aproximativ jumatate de cm. Se unge fiecare bucata de peste cu o jumatate de lingurita de wasabi. Se ia o cantitate mica de orez si se modeleaza cu mainile, dandu-i forma bucatii de ton. Se aseaza pe fiecare bucata de ton o cantitate egala de orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.