Ce sa faci ca sa ai un par frumos - solutii si tratamente naturiste


Solutii ca sa ai un par frumos
Daca ti se pare ca iti cade foarte mult si deseori scurgerea de la baie se infunda cu par dupa dus, trebuie sa stii ca aceasta cadere excesiva a parului poate fi un indicator al tulburarilor tiroidiene ce afecteaza in special femeile. Proasta functionare a tiroidei perturba echilibrul hormonal, ducand la subtierea si fragilizarea parului. Cel mai indicat ar fi sa-ti faci o analiza de hormoni tiroidieni si daca ai prea multi sau prea putini, e cazul sa mergi la medic pentru tratament.
Daca scalpul arata ca un sarpe ce naparleste, iar umerii tai deseori sunt acoperiti de mici fulgi albi, asta ar insemna ca ai scalp sensibil, care trebuie rasfatat cu sampoane mai putin dure, dar poate fi si un semn de stres.
Stresul determina organismul sa produca mai mult cortizol, hormon care, in exces, afecteaza sistemul imunitar si metabolismul. Pentru toate aceste motive, dar si pentru cele estetice, cel mai bine este sa iei masuri. Prin urmare, schimba samponul, incearca sa te odihnesti mai mult, sa respiri mai profund si sa faci activitati care diminueaza stresul: exercitii fizice, dans, masaje si chiar pictura.
Categoric nu exista par mai sexy decat cel lasat liber in bataia vantului, sanatos, fara varfuri despicate si plin de volum. De varfurile tocite scapi cu foarfeca, printr-o vizita la coafor o data la trei luni. Dai vitalitate parului si daca iei vitamine speciale, dar nu dupa ureche, ci numai la indicatia medicului. Volumul parului se obtine printr-o tunsoare isteata (daca parul iti trece de umeri, el trebuie taiat in trepte) si cu ajutorul onduleurilor mari. Chiar daca iti place sa porti parul drept, bigudiurile mari netezesc cuticula, fac parul sa arate viguros si dau volum fara sa formeze bucle, daca le folosesti pe parul uscat. Pentru acest efect, ruleaza pe fiecare bigudiu suvite de par mai groase si stai cu bigudiurile doar o ora. Daca ai parul ondulat sau cret, cateva suvite mai deschise decat culoarea de baza a parului vor scoate frumos in evidenta onduleurile si iti vor da un aer sic.
 Iata si alte solutii pentru a avea un par frumos:
1. Nu purta accesorii foarte mari. Mai bine unul singur, subtil si asortat tinutei.Nu folosi prea multe produse de coafat. Un par incarcat isi pierde din naturalete. Pentru un aspect finisat si natural, foloseste ceara, pentru a-l delimita in suvite.
2. Nu masca onduleurile. Daca ai un par semi-ondulat si nu-ti place cum arata, mizeaza mai mult pe definirea onduleurilor si mai putin pe indreptarea lor cu placa. Prin indreptare, parul va parea artificial si nesanatos. Foloseste neaparat un balsam-spray fara clatire, pentru stralucire.
3. Nu lasa parul scurt neingrijit. Foloseste produse pentru volum, atat sampoane, cat si un balsam si o spuma. Aplica spuma la radacini si ususca parul cu un difuzor, indreptat catre aceastea.
4. Nu exagera cu volumul parului. E de ajuns sa folosesti un produs pentru volum si sa-l coafezi cu o perie rotunda, mare, fara sa-l tapezi.
Tratamente pentru par:
  • Iaurtul reface structura firului de par, mai ales cand acesta e uscat. Marunteste bine cu blenderul de mana o bana intreaga si combin-o apoi cu 4 linguri de iaurt slab si sucul obtinut intr-o lamaie. Amesteca bine totul pana ce se omogenizeaza si baga la frigider pentru 5 minute. Masca se aplica pe parul umed, curat, spalat doar cu sampon, se intinde de la radacina pana la varfuri si se lasa 35 de minute. Apoi se din nou parul, facandu-se o singura samponare si se aplica la sfarsit balsam, nu masca. Parul devine matasos si hidratat datorita iaurtului si mai lucios gratie lamaii. Nu folosi masca daca esti blonda, caci iti poate deschide nuanta.
  • Si parul trebuie sa aiba parte de rasfat. Umezeste-l si aplica un ulei de par, un amestec din ulei de masline si din seminte de struguri si ricin sau orice ulei mai bun ai in casa. Infasoara parul intr-un prosop si, cel putin 30 de minute, fa alt tratament, lasand timp uleiului sa hraneasca profund fibra capilara.
  • Daca parul este deteriorat, pregateste o masca intens nutritiva dintr-o banana, o lingura cu miere, un galbenus si doua linguri cu ulei. Dupa aceste tratamente, spala parul, aplica balsam pe toata lungimea, tine-l cel putin 10 minute, apoi clateste si lasa parul sa se usuce natural.
  • In afara de racorire, ceaiul verde are mari beneficii si asupra parului tau, stimulandu-i cresterea. Peste 2 pliculete de ceai verde toarna doua cani de apa fierbinte si lasa sa infuzeze timp de o ora cu capac. Se scoate pliculetele, adauga doua linguri de miere si amesteca pana ce se dizolva. Raceste lichidul si toarna-l intr-un pulverizator. Pulverizeaza scalpul si parul de-a lungul zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.