Sfaturi practice pentru reducerea grasimilor si a colesterolului

Puteti reduce semnificativ cantitatea de grasime atunci cand gatiti, fara probleme si fara a pierde gustul. Conditia de baza este doar disponibilitatea de a face acest lucru. Iata cateva sfaturi utile pentru a reusi sa faceti acest lucru:
- mancati in general mai putine produse de origine animala
- fiti intotdeauna atenti la grasimile ascunse, atunci cand sunteti la cumparaturi si atunci cand mancati (de exemplu la dulciuri, produse de rontait, produse gata preparate, prajituri si produse de patiserie, mezeluri, branza si paste de intins pe paine)
- utilizati tigai, cratite si forme de copt antiaderente, in principal acestea trebuie doar unse cu ulei, folosind o pensula
- pungile pentru copt si vasele ceramice sunt ideale pentru prajelile sarace in grasimi
- inlocuiti smantana si frisca batuta cu crema de soia saraca in grasimi
- gatiti mai mult in wok, este mai rapid si mai sanatos
- renuntati la paneuri si prajeli
- mancarurile gratinate si sufleurile devin mai sarace in grasime si colesterol daca inlocuiti jumatate din cantitatea de branza cu crutoane de paine si ierburi aromatice
- folositi in mod constant produse lactate cu continut redus de grasime (lapte si iaurt cu 1,5% grasime, branza de vaca de preferat sub 45 % grasime)
- in locul mezelurilor grase, consumati mezeluri slabe pe paine ( cele mai slabe sunt toate cele in aspic, cum ar fi carnea de vita sarat, mezelurile din carne de pasare, friptura rece si jambonul)
- folositi foarte putin galbenus de ou si consumati mai mult albusul
- mancati in fiecare zi 5 portii de legume si fructe, fie crude, fie preparate la abur.
Astfel, beneficiati nu doar de vitamine si minerale, ci va asigurati ca sporiti procentul de alimente fara grasimi din dieta voastra. Daca legumele si fructele sunt prezente la fiecare masa, aceasta devine mai saraca in grasimi si mai sanatoasa. Cel mai bine este sa consumati fructele dimineata si apoi la celelalte doua mese cu o ora inainte de acestea.
Deci dupa cum vedeti, pentru a reduce cu succes nivelul colesterolului, alimentatia corecta joaca un rol important si decisiv in ceea ce priveste succesul tratamentului. In ziua de azi nu e usor sa ne schimbam obiceiurile alimentare pe termen lung deoarece suntem inconjurati constant de alimente ademenitoare, care daca sunt consumate frecvent, actioneaza nefavorabil asupra nivelului colesterolului si asupra sanatatii in general. Din fericire insa, in prezent nu mai exista norme stricte in ceea ce priveste dieta. De regula, nivelul colesterolului se regleaza cu ajutorul unei diete diversificate echilibrate si prin constientizarea cantitatii sanatoase de grasimi din alimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.