Diete - nu, multumesc!

Prin dietele clasice, oricare ar fi acestea, se obtin doar succese de scurta durata. In scurt timp, cei mai multi oameni se aleg chiar cu mai multe kilograme pe burta si pe solduri decat au avut inainte de dieta. Efectul yoyo a devenit intre timp o denumire larg raspandita pentru acest fenomen. De ce se intampla asa? In timpul unei diete incercam sa pierdem cat mai mult din greutate, intr-un timp scurt. Acest lucru functioneaza doar prin renuntare. Insa nici un om nu poate renunta in permanenta. La un moment dat, va veni si foamea de lup si odata cu ea, recaderea in vechile obiceiuri de viata si de alimentatie. De aceea, mai buna decat orice dieta este o alimentatie sanatoasa si echilibrata, prin care putem controla cantitatea de grasime, cu ajutorul careia putem obtinem, incet dar sigur, realizari pe care le vom putea mentine. Fara renuntare, dar cu intelepciune.
Daca ne dovedim inspirati in alegerea mancarurilor si a metodelor de gatit potrivite, si daca alegem sa consumam mai des alimente fara grasimi saturate ca fructele si legumele, atunci ne vom apropia din ce in ce mai mult de o greutate normala si ne vom putea schimba incet, dar in mod durabil, stilul de alimentatie.
De exemplu la cumparaturi nu mergeti atunci cand va este foame. Scrieti dinainte o lista cu lucrurile de cumparat. Astfel, nu veti cadea in ispita produselor semipreparate si a capcanelor de grasime. Cand vine vorba de carne, optati pentru snitele, carne la gratar si fripturi fara grasime, iar dintre carnurile de pasare alegeti piept fara piele. In acest fel, puteti reduce o cantitate mare de grasimi. In materie de produse lactate si branzeturi, exista mai multe variante cu procente diferite de grasime. In plus cantitatea de grasime este indicata pe ambalaj, in grame. Priviti deci cu atentie si alegeti in masura posibilitatilor, variantele mai sarace in grasimi.
Voi ce ati mai recomanda? Cum va pastrati silueta frumoasa si viata sanatoasa? Ne  puteti impartasi din experienta voastra cateva aspecte importante?
Deoarece orice sfat este util si de ajutor pentru oricine se afla intr-o dilema, si nu stie ce sa faca, iar mai multe experiente personale vor ajuta cu siguranta. Ajutandu-ne mai intai pe noi, ii putem ajuta si pe ceilalti. Nu pastrati nimic pentru voi insiva daca stiti ca ar folosi si altcuiva. Iar unul din citatele mele preferate, este acesta:
"Oricine poate avea momentul sau de maretie. Pentru ca oricine poate fi de ajutor. Nu-ti trebuie diplome universitare pentru a fi de folos. Nu trebuie sa stii concordanta timpurilor pentru a ajuta. Nici sa fii expert in Platon sau Aristotel. Ca sa ajuti iti trebuie doar o inima mare."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.