Tratamente pentru petele melanice

Impotriva inesteticelor pete melanice pot fi folosite doua grupe de preparate care actioneaza intr-un mod diferit:
- inhibitori ai melaninei, care cuprind hidrochinona, acid azelaic, acid kojic, ascorbat de magneziu fosfat (aceste substante actioneaza prin blocarea productiei de melanina)
- substante exfoliante care nu actioneaza asupra melanogenezei, ci elimina prin cojire, stratul de la suprafata pielii care se regenereaza si se curata (aceste substante cuprind acid glicolic, acid lactic, acid salicilic si acid retinoic).
Toate aceste metode chimice de peeling, dar in special acidul glicolic, sunt deseori utile pentru exfolierea pielii in vederea unui tratament ulterior cu hidrochinona. Pentru a pregati pielea in vederea actiunii inhibitorilor melaninei, este indicata in mod special terapia microabraziva care permite o exfoliere uniforma a zonelor pigmentate. Dupa microabraziune, pentru curatarea pielii de pete se pot utiliza si preparate vegetale, cum ar fi:
- derivatele cinamice
- inhibitoare ale tirozinazei, o enzima care transforma tirozina, un aminoacid produs de glanda tiroida, in melanina
- strugurii ursului care au ca principiu activ arbutina (un produs ce se gaseste si online la un pret deloc mare)
- coada soricelului care are ca principiu activ un element flavonoid, luteolina.
Avantajele care deriva din folosirea acestor ultime substante sunt caracterul total inofensiv si absenta celei mai usoare dureri pentru cel care se supune acestui tratament. Prevenirea petelor nu este foarte simpla, dar se pot obtine rezultate daca, in perioada fertila, va reglati ciclurile menstruale prin mijloace bioenergetice, daca va angajati in lupta cu radicalii liberi si daca evitati expunerea exagerata la razele solare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.