Sfaturi împotriva frigului în iarna 2012 - 2013 pentru ritualul de înfrumusețare

E dificil sa repari ravagiile gerului, dar e mult mai usor sa le previi. Pentru a trece lesne peste temperaturile scazute, schimba ritualul de frumusetare.
Pune accentul pe ingrijriea de dimineata, completeaz-o in timpul zilei si desavarseste-o seara. Schimba crema de zi cu una hranitoare, include-o in ritual pe cea de noapte si alege un lapte de corp cu formula intensa sau un unt hranitor. Ingrijita ca la carte, pielea ramane catifelata, fara senzatiile chinuitoare de mancarime intensa produse de deshidratare.

Incepe ziua cu cateva minute de intindere pentru a da drumul la circulatie si a-ti incalzi muschii cu delicatete. Lungita sau sezand, intinde mainile deasupra capului ca si cum cineva te-ar trage de ele, apoi intinde-ti picioarele.

Prepara un suc proaspat din fructe combinate pentru a fi in forma si a oferi pielii vitaminele si mineralele continute de acestea. Studii recente au aratat ca, datorita bogatiei de antioxidanti, acest pahar cu suc ne protejeaza de agresiunile factorilor externi. Un banal pahar cu apa in care ai pus suc de lamaie poate avea efect similar.

Evita baile calde si prelungite, precum si produsele spumante foarte degresante. Acestea irita pielea si fragilizeaza bariera cutanata, ceea ce duce la o deshidratare accentuata si o vulnerabilitate mai mare a pielii. E de preferat sa schimbi sapunul sau gelul de dus cu unul uleios sau cremos, care sa hraneasca pielea in timpul curatarii si sa-i refaca bariera hidrolipidica.

Pentru a evita mancarimile, in special din zona gambelor, foloseste o cantitate generoasa de crema bogata in uleiuri si unt vegetal. Aplica in fiecare zi, imediat dupa dus, cand hidratarea este mai profunda.

Inlocuieste crema ta obisnuita pentru piele fina cu una speciala pentru frig. Odata cu scaderea temperaturii, glandele sebacee isi reduc activitatea si produc mai putin sebum, epiderma fiind mai uscata, fragila si reactioneaza la frig. Prin urmare, are nevoie de mai multa protectie. Aceste creme pentru iarna au o formula mai grasa si hranitoare, reducand in acelasi timp iritatiile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.