Pierdeti in greutate cu aceste bauturi delicioase si naturale, preparate acasa

Nu este un lucru nou, ca peste tot si oriunde mergi, auzi vorbindu-se despre slabit, cum sa slabesti si alte lucruri ce tin de slabit si iar slabit. Chiar m-am saturat sa aud doar despre asta de parca ar fi cel mai important lucru de pe lumea asta, dar asta e realitatea. Din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu kilogramele in exces. Oare de ce au ajuns in aceasta stare? Eu nu pot raspunde, pentru ca nu ma aflu in aceasta situatie, si nici nu imi doresc. Probabil mancarea e prea buna (la gust, pentru ca se folosesc multe chimicale care te fac sa devii dependent de respectivul aliment) dar plina cu multe chimicale daunatoare pentru organism. Mi-as dori sa dau sfaturi si sa ajut, dar stiu ca multe persoane nu asculta de ele, asa ca doar ascult si ma intristez, pentru ca este trist sa te afli intr-o astfel de situatie (si zic ca nu asculta de ele pentru ca le intra pe-o ureche si le iese pe cealalta, cred ca vorbesc doar asa sa ma aflu in treaba...dar nu e asa, chiar ma intristez cand vad o multime de copiii obezi, din ce in ce mai multi).
Daca pui doua kilograme deja te simti incomod, nu stiu cum putem lasa sa ajungem ca intr-o zi sa ne suim pe cantar si el sa arate cu 30 kg mai mult. Solutia ar fi o viata echilibrata pe orice plan (desi pare a fi greu, nu e chiar atat de greu daca esti obisnuit din familie sa ai o viata activa, familia joaca chiar un prim rol important in dezvoltarea pe viitor a unui copil), si cred ca totul incepe inca din copilarie. Nu trebuie sa renuntam la ce ne place ci sa rarim acele placeri nesanatoase. Eu nu pot renunta la dulciuri niciodata, asa ca in fiecare zi mananc cate ceva dulce, cateodata poate exagerez, dar compenesez cu alte zile echilibrate. Nici la fast-food nu renunt, nu e bine, dar o data, de doua ori sau chiar de trei ori pe luna, mie nu-mi strica. Desi altora le sugerez sa renunte definitiv daca pot, si au vointa, eu mai sar peste aceste sfaturi, profit de constitutia si metabolismul,care imi permit sa fac asta. Ca vorba aia, fa cum zice popa, nu cum face el...;))
Greutatea este foarte strans legata de sanatate in toate privintele, caci obezitatea nu numai ca are efecte asupra modului cum gandim despre noi insine, asupra increderii si pozitivismului ce ne caracterizeaza, dar si contribuie la aparitia unei intregi serii de probleme de sanatate, inclusiv a diabetului, hipertensiunii si a bolilor cardiace. Pentru scaderea in greutate, atentia trebuie sa se indrepte catre reducerea aportului caloric, cresterea arderii de calorii si grija ca organismul sa proceseze corect ceea ce mananci si bei. Combinand o dieta sanatoasa cu efectuarea regulata de exercitii fizice, nu numai ca vei pierde in greutate, dar iti vei recapata energia, vitalitatea si bucuria de a trai. Cel mai bun mod de a pierde in greutate este lent si fara a forta nota. Ideal ar fi 1-1,5 kg pe saptamana. Poti obtine acest lucru atunci cand mananci fructe si legume proaspete din belsug, alimente bogate in fibre si carbohidrati nerafinati, multe lichide, impreuna cu unele condimente si mirodenii care sa imbogateasca gustul mancarurilor si bauturilor. Trebuie sa mananci regulat, trei mese principale, pe zi, inclusiv o masa principala cu proteine si cu vreo doua gustari (de preferat fructe, mai ales la gustarea de dimineata trebuie sa includeti neaparat un fruct). Nu te infometa (cel mai important lucru: te infometezi slabesti, dar cand mananci pui dublu si in plus nu te poti bucura cu placere de mancare), nu sari peste mese si nu te lipsi prea mult timp de hrana, pentru ca asemenea privatiuni trimit mesaje stresante catre creier, ce te vor face pana la urma sa mananci peste masura sau sa alegi alimente nesanatoase.
Iata doua bauturi care va vor ajuta sa slabiti:

Sprit jaimaican de grapefruit si ananas
- aceasta bautura usoara, racoritoare si invioratoare poate insoti cu succes o masa cu condimente iuti
- grapefruitul si ananasul sunt ideale pentru pierderea in greutate, ele curata sistemul urinar si ajuta organismul sa elimine toxinele, fluidele in exces si de asemenea ajuta sistemul digestiv sa dizolve grasimie
- aceasta bautura curata elementele intrate in putrefactie din intestine si ajuta la tratarea constipatiei.
Ingrediente:
- 750 ml apa minerala
- 7 felii de ananas proaspat cu o grosime de 1 cm
- 4 fire de menta proaspata
- sucul de la doua fructe de grapefruit
- cuburi de gheata.
Mod de preparare:
Se pun in blender feliile de ananas si menta, pana se formeaza o pasta. Apoi se amesteca cu apa minerala, sucul de grapefruit si cu cate cuburi de gheata doriti. De aici reies aproximativ 4 portii.

Tangou thailandez
- aceasta combinatie exotica de fructe tropicale este aproape o masa in sine, fiind delicioasa la micul dejun, este satios si totusi dietetic
- papaya dulce si suculenta este foarte hranitoare, plina de vitamina C si beta-caroten si impreuna cu perele, constituie o sursa foarte buna de fibre, ce asigura o functionare eficienta a intestinelor
- papaya mai contine enzime foarte eficiente, care ajuta la digestie
- lamaia verde aduce un plus de gust, stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea excesului de fluide din organism.
Ingrediente:
- 200 ml lapte de orez
- 100 g papaya proaspata
- 2 pere medii
- 1 felie de ghimbir cu o grosime de jumatate de cm
- sucul de la o lamaie verde
- cuburi de gheata.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un blender de mare putere, si se lasa pana la omogenozare. Se serveste cu sau fara gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.