Ce ingrediente evitam in functie de tipul pielii?

Produsele cosmetice fac promisiuni tentante si adesea se si tin de cuvant. Chiar este minunat sa gasesti un produs care arata bine, miroase frumos si chiar face ceea ce sa nevoie sa faca. Dar, cum anual se lanseaza mii de produse, deosebirea celor care schimba viata de cele banale poate fi o experienta naucitoare iar inainte de asta trebuie sa stim cateva reguli, cum sa gasim produsele care ne ajuta sa facem economie de timp si cum sa ajustam produsele, amestecandu-le intre ele pentru a le face sa se potriveasca nevoilor individuale.
Cunoasterea tipului tau de piele te va ajuta sa stii ce produse sa cauti si pe care sa le eviti. De exemplu daca ai o piele extrem de sensibila sau esti predispusa la alergii, incearca sa te feresti de produsele cu: 
- parfumuri sintetice
- coloranti
- talc 
- aluminiu.
Daca parfumul se afla in prima jumatate a listei de ingrediente, asta ar trebui sa iti spuna ca produsul respectiv ti-ar putea irita pielea. 
Daca pielea ta e grasa, evita potentialii factori de obstructionare a porilor, ca untul de cacao, lanolina, uleiul mineral, uleiul de floarea-soarelui, ciubotica cucului, vaselina si uleiul de nuca de cocos, mai ales daca apar in prima jumatate a listei de ingrediente. Si unele ingrediente ale lotiunilor de protectie solara precum:
- octil metoxicinat
- cinoxat, sunt adesea mult mai iritante decat blocantii ca dioxidul de titan sau oxidul de zinc.
Daca ai pielea predispusa la eruptii si iritatii, fa intotdeauna un test cutanat inainte de a incerca un produs nou astfel: aplica produsul pe o zona mica din partea superioara a bratului sau a piciorului si lasa timp de 24 ore, ca sa te asiguri ca nu vei avea nici o reactie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.