Bautura indiana din castravete, remediu excelent pentru candidoza

Candida este o ciuperca microscopica inofensiva ce traieste in noi toti. Dar daca mecanismele normale ale imunitatii sunt inhibate, iar aceasta ciuperca scapa de sub control atunci poate ataca gatul, gura, tubul digestiv si vaginul. Bauturile proaspete preparate acasa din fructe si legume ce contin elemente nutritive folositoare sistemului imunitar, stimuleaza lupta organismului impotriva infectiilor. Usturoiul, cimbrul, scortisoara si ghimbirul adaugat in bauturi, sunt foarte bune pentru ca au proprietati fungice in schimb alimentele care contin zahar si drojdie trebuie evitate. 
In India castravetele si iaurtul se consuma alaturi de curry iute, pentru ca proprietatile lor racoritore potolesc iuteala condimentelor. Aceasta bautura cu castravete este minunata intr-o zi fierbinte de vara dar are si in plus avantajul de a fi un bun remediu pentru candidoza. Iaurtul ajuta la restabilirea florei bacteriene din intestin, astfel se mentine sub control infectiile provocate de ciuperci. Iar vitaminele si mineralele din castravete ajuta sistemul imunitar in timp ce frunzele de menta contin uleiuri esentiale cu proprietati antifungice.
Ingrediente:
-125 ml iaurt natural simplu
- 90 ml lapte
- 12 frunze de menta
- 1 castravete mediu
- sucul de la o limeta.
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele in blender apoi se toarna intr-un pahar de sticla, se serveste cu gheata si se orneaza cu menta si castravete. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.