Reţetă colivă

După multe căutări am găsit o reţeţă pentru colivă. Bine, coliva e numai in cazul in care aceasta reteta este destinata pentru inmormantari, a pomeni mortii, 40 zile etc. O denumire destinata pentru cei "vii" ar fi arpacas, sper sa nu mă insel.
Cum se face o coliva pare a fi greu, insa e foarte placut. trebuie doar sa ai un pic de rabdare.

O reteta buna pentru coliva

INGREDIENTE coliva
1 kg de grau (arpacas); 1-2 Kg de nuci; 200-250 g de zahar; coaja de la 1-2 lamai, si de la 1/2-1 portocala, ce nu au fost tratate; scortsoara; rom sau alta esenta (exp. cointreau ...); zahar pudra si facultativ: cacaua, bomboane, miere, stafide...PREPARARE
Coliva se prepara in doi timpi. Primul timp este seara inainte de a merge la biserica, cand se fierbe graul, iar cel de-al doilea timp este de dimineata chiar in ziua in care urmeaza sa fie adusa ca ofranda la biserica, si de aceea trebuie prevazuta cam o ora pentru aceasta ultima preparare (depinde, mai mult, cat staruiti pentru a o orna). Pentru toata reteta intrati aici
bomboane coliva

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.