Cum se face o coliva pare a fi greu, insa e foarte placut. trebuie doar sa ai un pic de rabdare.
O reteta buna pentru coliva
INGREDIENTE coliva
1 kg de grau (arpacas); 1-2 Kg de nuci; 200-250 g de zahar; coaja de la 1-2 lamai, si de la 1/2-1 portocala, ce nu au fost tratate; scortsoara; rom sau alta esenta (exp. cointreau ...); zahar pudra si facultativ: cacaua, bomboane, miere, stafide...PREPARARE
Coliva se prepara in doi timpi. Primul timp este seara inainte de a merge la biserica, cand se fierbe graul, iar cel de-al doilea timp este de dimineata chiar in ziua in care urmeaza sa fie adusa ca ofranda la biserica, si de aceea trebuie prevazuta cam o ora pentru aceasta ultima preparare (depinde, mai mult, cat staruiti pentru a o orna). Pentru toata reteta intrati aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.