Alimente care scad pofta de mancare



Alimentele care scad pofta de mancare nu sunt neaparat hipocalorice (unele chiar au foarte multe calorii), dar consumate cu moderatie si in combinatiile potrivite, alunga foamea. Astfel, aportul caloric zilnic este suficient de mic, permitandu-ti sa slabesti ori sa va mentineti la o anumita greutate. Iata cateva alimente care nu trebuie sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa si satioasa:

Migdale
O mana de migdale (maxim 20 de bucati) reprezinta o sursa excelenta de antioxidanti naturali, vitamina E si magneziu. Gustul lor bogat da rapid senzatia de satietate, dupa cum a demonstrat un studiu despre probleme de obezitate. Este indicat sa nu depasiti doza zilnica recomandata mai sus si sa mancati migdale ca gustare, intre mesele principale.
Ghimbirul
Aceasta radacina cu gust placut intepator e cunoscuta de secole pentru extraordinara calitate de a inlesni digestia. Ghimbirul actioneaza ca un energizant, ce va da chef si forta sa faceti lucruri care va ia pur si simplu gandul de la mancare. Puneti cateva bucatele de ghimbir in ceai, limonada sau chiar in apa plata.
Avocado
Fructul plin de fibre si grasimi bune este un fel de mancare in sine. Daca mancati un avocado, nu va mai trebuie si altceva, fiindca pulpa lui satioasa transmite imediat creierului ca stomacul e plin. Nu mancati insa mai mult de unul pe zi. Cel mai gustos e frecat cu usturoi si putin ulei de masline sau taiat in bucatele si adaugat in salate.
Fructe uscate
Contin zaharuri cu absorbtie mai lenta decat zaharul din dulciuri si constituie gustarea ideala cand simtiti ca va roade stomacul. Prunele uscate (maxim 2-3 bucati) sunt alegerea ideala, faciliteaza tranzitul, tin de foame si va satisfac pofta de dulce.
Supa de legume
O supa calda de legume, putin condimentata si gatita cu ulei de masline va umple stomacul rapid cu minimum de calorii.
Ciocolata
Sunteti inebuniti dupa ciocolata? Alegeti-o pe cea neagra, cu minim 70% cacao, pentru ca gustul ei usor amarui are efect de scadere a poftei de mancare. De mentionat este prezenta acidului stearic in ciocolata neagra, substanta grasa ce ajuta digestia si mentine vreme indelungata senzatia de stomac plin.
Suc de legume
Daca beti suc natural de legume (preparat in blender cu tot cu pulpa) inainte de o masa principala, veti manca mai putin cu 135 de calorii. Sucurile de rosii si de morcovi, de exemplu in combinatie cu verdeturi sunt gustoase, dar si sanatoase.
Scortisoara
Presarati-o peste cereale, in salata de fructe, adauga si in cafea. In plus, scortisoara este de partea voastra atunci cand vreti sa slabiti, pentru ca reduce nivelul zaharului din sange si va potoleste foamea, cu pretul unui gust minunat.
Seminte de in
Combinatia imbatabila de fibre solubile si acizi grasi esentiali plus faptul ca nu schimba gustul produsului cu care sunt amestecate fac din semintele de in un ingredient bun de adaugat in iaurturi, sucuri naturale si salate, pentru un plus de nutrienti si un minus de apetit.
Sosuri
Mancarurile cu sos va satura mai repede decat uscaturile, asa ca o friptura savurata cu un sos apetisant va va opri sa va mai puneti o portie in farfurie. Nu consumati insa sosurile pline de grasimi si calorii din supermarket, ci preparati in casa un sos de iaurt cu verdeturi sau un ketchup fin din ingrediente proaspete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.