Diete care nu functioneaza

Mai ales primavara, regimurile de slabit apar ca ciupercile dupa ploaie. Scoase la iveala de sub paltoane, kilogramele in plus se vad ca prin lupa, dilatate si inestetice. Ca sa le vii de hac, trebuie insa sa stii ce dieta sa alegi, pentru ca truda slabitului sa nu fie in zadar.
"Mananca ce vrei, cand vrei si urmareste cum kilogramele dispar". Probabil ai auzit de acest tip de diete si poate chiar le-ai incercat. Exista sute astfel de diete, de la dieta cu grapefruit si pana la dieta de detoxifiere. Nu va lasati niciodata pacalit si sa credeti ca veti slabi din cauza unor alimente magice, pastile si potiuni.
Dupa cateva saptamani cu o dieta bazata pe un regim alimentar nerealist, de obicei veti deveni frustrati si veti renunta. Acest lucru duce la sentimentul de esec, care ajuta sa te trimita inapoi la stilul de viata nesanatos.
Cand vrei sa slabesti, nu alege la intamplare o dieta care apare in reviste sau pe internet - ar putea sa nu fie cea mai potrivita pentru tine. Unele meniuri cauzeaza oboseala, constipatie sau slabirea generala a organismului.


Dieta Atkins
Functioneaza prin reducerea drastica a consumului de glucide si inlocuirea lor cu proteine (bacon, branza sau oua), Fara carbohidrati, corpul incepe sa arda grasimea produsa initial si-n acest punct pot aparea efectele nedorite: mirosul neplacut al gurii, constipatia, probleme ale rinichilor si ficatului.

Dieta Dukan
Pierre Dukan, medic francez, a tras semnalul de alarma ca, daca vrei sa slabesti, trebuie sa excluzi complet grasimile din alimentatie si sa consumi proteine slabe. Nutritionistii avertizeaza insa ca eliminarea glucidelor si consumarea restrictiva a alimentelor (doar legume si fructe) scad aportul de nutrienti in organism. Pe langa deficientele nutritionale, pot aparea probleme de respiratie, oboseala si afectiuni ale rinichilor.

Dieta Acai
Dieta vine de la un palmier amazonian, despre care se spune ca are un continut unic de antioxidanti ce imbunatatesc digestia, detoxifica organimsul si incetinesc imbatranirea. Cu toata publicitatea ce i s-a facut, proprietatile acaiului nu au fost niciodata dovedite stiintific.

Cele mai bune diete de sanatate si de slabit sunt urmatoarele:
- Dieta South Beach
- Dieta Zone
- Dieta Ornish
- Dieta Ketogenica.
Voi ati urmat unul din regimurile sanatoase enumerate mai sus? Ce efecte pe termen lung au avut asupra sanatatii si siluetei?
Daca doriti detalii despre una din cele patru, astept sa-mi scrieti intr-un comentariu la acest post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.