Dieta de 3 zile inainte de a pleca la mare

Indiferent de anotimp, nutritionistii recomanda un echilibru alimentar intre componentele de baza ale nutritiei sanatoase. Daca piata e plina de fructe nu inseamna ca puteti manca doar cirese fara sa va atingeti de peste, lactate sau carne alba. Iata o dieta pe care o poate adopta oricine vrea sa scape de surplusul ponderal de pe perioada verii:
Prima zi

Dimineata cand va treziti beti jumatate de litru de apa cu inghitituri mici, pentru a elimina toxinele. Dupa o jumatate de ora, beti un pahar cu suc de grapefruit (e bogat in vitamina C si potasiu), iar dupa alte 15 minute. 250 ml de lapte degresat amestecat cu o lingurita de cacao si una de miere.
Pranz: 200 g peste slab (preparat la aburi sau la cuptor, cu coaja rasa de la o lamaie si ulei de masline). Dupa doua ore, puteti manca un iaurt cu o lingurita de miere (stimuleaza tranzitul intestinal).
Dupa-amiaza: o lamaie stoarsa in 250 ml de apa in care adaugati o lingurita de miere.
Cina: fierbeti 20 de minute, intr-un litru si jumatate de apa, 1 kg de praz (e diuretic), 500 g morcovi (contin vitamina A), 500 g rosii (sunt bogate in potasiu si minerale), doua teline mici (au proprietati de detoxifiere). Beti un bol de supa, iar la felul doi, mancati un bol cu piure de legume fierte. Ce va mai ramane puteti pastra la frigider pentru o alta zi de dieta.
Inainte de culcare: un iaurt cu o lingurita de miere.
A doua zi
Prima zi a fost de detoxifiere, iar a doua este de relaxare. Corpul deja se simte mai usor pentru ca ati schimbat brusc stilul de alimentatie si ati favorizat eliminarea toxinelor. Repetati meniul de dimineata si de la pranz din ziua precedenta si odihniti-va cat puteti de mult.
Cina: 200 g peste fiert si un bol cu legume crude.
Inainte de culcare: un iaurt cu o lingurita de miere.
A treia zi (pentru consolidarea efectelor)
Dimineata: apa, suc de grapefruit si o ceasca de lapte cu cacao si miere.
Pranz: 250 g branza de vaci amestecata cu un iaurt si doua lingurite cu miere de salcam.
Dupa-amiaza: doua mere din compot sau un fruct uscat la fiecare doua ore.
Cina: 200 g carne alba si 300 g de legume fierte, asezonate cu ulei de masline.
Daca nu va abateti de la aceasta dieta veti pierde pana la 3 kg pe saptamana si va veti simti in forma buna toata vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentatul e gratis. Profitați cât puteți.